Plnená teľacia hruď
Plnená teľacia hruď s baklažánovo-pšenovým ragú
Autor receptu: redakcia
Postup- Salámu chorrizo zomelieme najemno, pridáme tymian
a premiešame. Teľaciu hruď rozrežeme na plát, ktorý
jemne vyklepeme, osolíme a pomletú salámu rozotrieme
na plát mäsa, ktorý zrolujeme do rolády, zviažeme špagátom, osolíme, položíme na pekáč, podlejeme vodou
a pečieme zakrytú pri 170 °C asi 4 hodiny.
- Baklažán
a paradajku umyjeme, cesnak a cibuľu očistíme. Baklažán rozkrojíme po dĺžke na polovicu, paradajku,
cibuľu a cesnak nakrájame na kolieska. Jednu polovicu
baklažánu položíme na alobal, osolíme, poukladáme
nakrájanú paradajku, cibuľu, cesnak, pár vetvičiek koriandra, polejeme olejom, zakryjeme druhou častou baklažánu, zabalíme do alobalu a dáme piecť do rúry asi na
30 minút.
- Pšeno uvaríme v osolenej vode, precedíme a necháme
odkvapkať. Mladú mrkvu a stonkový zeler očistíme a blanšírujeme. Upečený baklažán vyberieme do misy aj so šťavou, všetku upečenú zeleninu nakrájame nadrobno, primiešame uvarené pšeno, dochutíme soľou a nasekaným
koriandrom. Mrkvu a zeler opečieme na výpeku
z upečenej rolády.
|