Plnená roláda,z bravčového bôčika fotorecept

tatranka - fotkatatranka, 23. októbra 2011
Plnená roláda,z bravčového bôčika (fotorecept)
Foto: tatranka

Neviem,či nalákam aj mladé gazdinky na tento recept.Je hutnejší a dosť kalorický.Je to plnený bôčik s mäsovou plnkou.Je chutný za tepla aj za studena.Tento Zobraziť celý popisNeviem,či nalákam aj mladé gazdinky na tento recept.Je hutnejší a dosť kalorický.Je to plnený bôčik s mäsovou plnkou.Je chutný za tepla aj za studena.Tento krát,som postup len napísala,ale nefotila.Je to jednoduchá príprava aj spracovanie. My ho máme takto pripravený veľmi radi.Fotografie z obeda som použila len na ilustráciu tohto jedla.

8
porcií
30 minút
príprava
70 minút
na 220 °C

Suroviny

750 g
300 g
2 ks
hlávka
2 lyžice
50 g
lyžička
medzi prsty
pol káv.lyžičky
trochu
trochu




Postup

  1. 1

    Bravčový bok umyjem a utriem do sucha Ak má bôčik kožu,treba ju odstrániť.Bok prerežem vodorovne na polovičku,ale nedorežem ,aby som ho celkom rozpolila.Dostanem ho ráz taký široký.Ak je veľmi vysoký.režem ho v jednej tretine,potom ho otočím a opäť prerežem.Nedorerežem.Tak získam dve alebo tri rovnaké časti. Položím si ho na pracovnú dosku a vyklepem ho tak na tenko,ako sa len dá.Získam krásny,široký plát.Celý ho pokorením a posolím z obidvoch strán.Potriem roztlačeným cesnakom.Podľa chuti. Ak je niekde mäsko mastné,špičkou noža narežem na ňom mriežku,aby sa dobre vypieklo. Prikladám foto,hoci nie aktuálne,ale aby sa vám lepšie ďalej čítalo. To bol náš dnešný obed.

    Plnená roláda,z bravčového bôčika (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    V druhej nádobe spracujem mleté mäso.Ochutím soľou červenou paprikou,majoránkou,trochou korenia.Tiež pridám zo tri strúčiky cesnaku,roztlačeného. Dobre premiešam.Toto mäso po hrstiach nanesiem na rozklepaný bok.Rukou ho rovnomerne rozťapkám po celej ploche. Takto pripravené mäso zatočím,ako roládu. Prenesiem do pekáča,v ktorom som rozpustila bravčovú masť. Na povrchu mäso posolím,pokmínujem.Položím na ňu plátky slaninky,cibuľky,kúsky cesnaku.Ihlicami ,kde sa roláda končí spojím mäso,aby sa nerozkrúcalo.Kým som nemala ihlice na mäso,robila som to malými ihlicami na štrikovanie. xixixi.Podlejem pohárom vody.Dám piecť do rúry na rošt,na 220 stupňov. Prepáčte,ďaľší obrázok z hotového obeda.

    Plnená roláda,z bravčového bôčika (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Trvá to asi 70 minút.Mäso treba kontrolovať a šťavou roládu polievať.Nesmie prihorieť,preto že by už nebola chutná a pekná. Po upečení ju prekladám na lopár,aby sa mi dobre krájala. Podávala som k nej šalát z uhoriek,paradajok,papriky a cibuľky.Na drobno nakrájaný. Polievka bola kuracia,s domácimi rezancami.A dopiekli sa mi aj oškvarkové pagáčiky. Ku obedu bolo aj chutné,chladené pivko.

    Plnená roláda,z bravčového bôčika (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Takýto recept som ešte neodovzdala.No Prácu som v kuchyni naháňala a pozabudla som fotografovať.Nafotila som aspoň výsledok. Vaša vareškárka, tatranka.

Diskusia k receptu

danculka
To sa stáva,alebo aj nafotíš a potom sa ti foto nepáči a fotila si len raz a už ti to chýba,poznám to,,,super receptík,cholesterol tras sa .:)))
tatranka
@danculka , plánovala som fotiť.No bolo dnes toho akosi viac,pozabudla som./ Roky na to mám,zabúdať povolené./Ale tak ako vravíš.Tiež to čo fotím poisťujem dvomi fotografiami.
A cholesterol? .....))) Čo by som potom porušovala?A je to také dobrééééééé!
hubata
Samozrejme ako vždy: čo je dobré, je nezdravé ....... Krásne upečené mäsko, pekná, vkusne upravený tanier. Kde sa dobre varí, tam sa dobre darí, kde sa pivo pije, tam sa dobre žije @tatranka !
tinca
@tatranka komplet skvelé menu, len ja bôčik len z kilometra. Už som chválila aj na fcb. Tie pagáčiky by som si dala, dostala som rcp na dobré bryndzové, tak niekedy sa k nim snáď dopracujem:)
alexdidi
Pre niekoho tak nezdravé....pre niekoho zas tak dobré....keď je to z mierou a nie často,tak prečo nie? Jedlo vyzerá móóc dobre...
tatranka
@hubata máš naozaj veľkú pravdu.
@tinca ak máš dobrý receptík,šup s nim na varechu.Dnes máš ohromný recept na vareche.Už som si ho naplánovala na budúcu nedeľu.Napíšem,ako dopadol obedík.
dorisa
Veru...skvelé nedeľné menu. Ja som dojedala od včera cestoviny a mäsko na smotane. Ale, dala by som sa pozvať. Komu je nezdravé, nech neje. A keď veľmi nezdravé, tak nech to radšej ani nečíta:) a to pivko a pagáčiky ...no krása.
elekra
Tvoj receptík vyzerá skvelo. Musím vyskúšať!
babi1257
Dákujem za pripomenutie tohto receptu ,je kaloricke ale velmi dobre
hviezdickaz
Vynikajuci recept ako vsetky tvoje recepty, mne sa velmi paci,je krasne nafoteny... my doma taketo super kaloricke jedla mozeme :))) asi sa inspirujem na buduci nedelny obedik ... vdaka
kata50
Krásna mäsová roláda. A mne by k tomu pasovali tvoje nakladané baranie rohy s hrozienkami :-)))
akeber
krása na 1* , kalorické bývajú najchutnejšie keď si ich doprajeme len občas nič sa nedeje , ten tvoj recept láka mňam :-)
sneica
krasne nafotene jedlo aj stolovanie...rolada ako na vystavu k tomu tie zemiaky....perfektne...a domace cestoviny v polievke...tomu sa neda odolat...zasluzeny potlesk...:-)
elisticka
Martuska tak toto musim urobit muzovi on ma rad taketo vyborne jedla :-)) aj mne sa uz stalo ze ked som sa zabrala do varenia tak som zabudla fotit.. ale vysledok mas krasny ako na hodoch:-))
tatranka
Ďakujem za milé komentáriky. Verte,že sa z nich teším.Recept som zakladala s malou dušičkou,pretože tento kalorický smer nie každý môže.
2010
My sme robili ...dietnu verziu , no skoro dietnu, taku skromnu so salatom ,oproti tvojej krasnej velkolepej nedelnej.Tvoja vyzera super.
( plnka bola exoticka,sekane mandle a susene marhule atd. vrch bola marhulova glazura ).




bozulka
Ach jáááj, obidve rolády sú krásne na pohľad a určite výborné na chuť,ale...pre jeden plátok sa neoplatí, tak si musím nechať zájsť chuť.
zitar
@tatranka , ďakujem za inšpiráciu, na nastávajúci víkend ako stvorené, vyzerá to úžasne
zinnajdha
tá plnená roláda z bravčového bôčika mi už teraz chutí. Pečený bôčik robím často, máme ho radi. Mám krstnú mamu (85), ktoré keď ho je, vyberá pre seba len mastné, lebo tvrdí, že ona iba to mastné vie pohrýzť.
tatranka
@2010 @Kr ásna je tá tvoja roláda a človek má pocit pri to zložení ,že sa tak neprehrešuje.
@bozulka to je fakt,že pre plátok mäska nie je nutné prekročiť svoje možnosti.
@zitar , vieš že aj idem variť z varechy?Je tu kopec dobrých receptov,ktoré človeka vyburcujú.Takto si trochu obzvláštňujem svoj jedálny lístok.
@zinnajdha bodaj by som mohla v tých rokoch tvrdiť to,čo tvoja krsná mamka.Želám jej ešte kopec vytálnych a pekných rokov.
tatranka
@Kata50 tebe som neodpovedala.Teším sa,že ti tie moje zavárané baranie rohy z hrozienkami tak chutia,že mi ich aj sem ponúkaš.No my sme si roládku v pondelok zopakovali /obyčajne z nedele obed máme aj v pondelok a zvyknem prať,alebo žehliť z ušetreného času/ a mali sme ju so zaváranými falošnými brusnicami.Recept je tiež tu na mojich stránkach.A to naozaj príma chutilo.
coldbery
Mám už bôčik dva týždne v mrazničke a čakala som na vhodný čas....teraz si mi to svojou roladkou pripomenula že ho mám...takže v sobotu ho pripravím a v nedeľu použijem na studenu misu.....:))))
piczur
teraz som jedla a už som zas hladná, vyzerá to "hriešne" dobre, ukladám a ďakujem za typ na nedeľu

diabambulka
mne sa recept od teba páči ako vždy :-) krásne nafotený, chutný a dovolím si tvrdiť, že to ani v najlepšej reštaurácií neukuchtia, čo vymyslíš a uvaríš ty. Vždy nejakú dobrotku. A cholesterol ? Kto z času na čas nezhreší jedlom ?
duschko
Taku roladu musim co najskor upiect. Len co kupim primerany bocik. Ukladam do MKK.
tatranka
@coldbery na studeno a na misu, ho budeš mať hlavne pre mužov.
@diabambulka ty ma vždy povzbudíš a posunieš v mojom varení.Už mám veru niekedy aj problém,čo ponúknuť na varechu.Vždy sa snažím,aby to bolo aj chutné aj nie drahé a aby to aj dobre vyzeralo.No nie je to ľahké.
Ďakujem za komentáriky.
kuchticka
@tatranka - prekrasne!!!- ako vzdy. Nie len recept, ale i foto. Ja som tuto roladu jedla u nasich na navsteve - na Morave (Valassku) uz pred 15-.mi rokmi. Robili velku oslavu na velke vyrocia narodenin a tato ROLADA bola hlavnou pochutkou po veceri. Jedli sme ju len tak bez nicoho a k tomu sa zapijalo - slivovicou, pivom, vinom - co kto chcel. Toto jedlo spominame s manzelom velmi casto, lebo sme to od tych cias nejedli. Ja nemozem spravit, nezozeniem bocik.
Tatranka, ty si GURMANKA !!! :-)))
2010
@kuchticka , u nas sa tiez bocik nepredava, nikdo by ho z domacich nekupil , ja ked chcem kupit musim ist k Cinanom a vola sa po anglicky ( pork belly).Sranda je ze je drahsi ako vykostene kare....
tatranka
@ kuchticka recept o ktorý som sa obávala,nakoniec zožal celkom slušný záujem.My do do dnes,na rodinné oslavy chystáme mäsové rolády.Kuracie,hovädzie a bravčové,s rôznym plnením.Je to ohromný pokrm.Nemusíš sa báť,šalátov a salám.Vieš že to bolo za horúca upravované a vieš,čo si tam dala.
Stačia k tomu chutné domáce bagetky,alebo chlebík,niečo kyslé a hostinka je ako lusk.Každí si ozaj vyberie.
@ 2010 máš to trochu komlikované,no veď ani ja stále nevarím z bôčika.Je to ráz za čas.Máme radi hydinu.
kuchticka
@2010 - no prave, je to drahsie tie vykostene kotlety a ked ho niekedy u nas maju, tak ho predavaju v takych malickych kockach - mozna tak 1lb.
kuchticka
@tatranka , prave preto nejem ziadne salamy, klobasy a parky z obchodu. Neviem co do toho davaju a tak si radsej spravim nieco malo doma z kuska masa a ked nie je staci mi TOFU, rozna zelenina a som spokojna. Pre seba pouzivam dost casto strukoviny, manzel je velmi konzervativny a nevie si predstavit varenie bez masa, knedlikov, omacok - tak, ako to robievala jeho mama. Tak to mam niekedy tazke, ale snazim sa mu vyhoviet.
tatranka
@kuchticka myslím,že aj ja v podstate spolieham a to,čo si urobím doma.No myslím,že aj moja kuchyňa je pomerne vo väčšom množstve konzervatívna,hoci sa snažím zablúdiť aj do moderného varenia.
No myslím,že aj môj manžel má rád hutnejší obed,hoci pochváli všetko čo uvarím.Aj mu to veľmi chutí.
coldbery
Marti je to nase pblubene jedlo
...milujeme ho.

..mas ho lrasne urobbene...najedla som sa z pozerania
..super !!!!!!
iveta76
Receptík vyzerá dobre idem hned vyskúšať,dakujem za inšpuráciu




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia