Plnená paprika v paradajkovej omáčke (fotorecept)

Autor receptu: ropa

Existuje mnoho receptov na plnenú papriku, pridávať ho, je ako nosiť drevo do lesa. Ale aj napriek tomu sa podelím s Varecháčmi o ten môj zimný recept na plnenú papriku. Použil som zavárané paradajky a mrazenú papriku – mali sme peknú úrodu...

35 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Omáčku si spravíme ako prvú. Na masti speníme cibuľu, pridáme múku a pomaly pridáme zavarené paradajky (kto nemá použije paradajkový pretlak + vodu). Ak chceme čistú omáčku bez semienok a dužín, po krátkom varení cca 10 minút, omáčku prepasírujeme. Osolíme, prípadne ochutíme podľa chuti (bobkovým listom, novým korením ak chceme sladšiu omáčku pridáme cukor a pod.). Ja som použil len štipku soli, paradajkám zostane prirodzenejšia chuť.
  2. Pripravíme si mäsovú zmes. Do mäsa pridáme uvarenú ryžu, 1 vajíčko, nastrúhanú cibuľku, petržlenovú vňať, okoreníme a osolíme.
  3. Zmes poriadne vymiešame a naplníme vydlabané papriky (takto sme ich mali zmrazené, plníme ich mrazené!). Mne vyšla zmes na 7 paprík, prípadne formujeme mäsové guľky.
  4. Varíme približne 35 – 40 minút. Dobrú chuť...