Plnená bravčová panenka

Plnená panenka podľa Karin Majtánovej (videorecept)

Autor receptu: sons

V tomto videu nám Miss Slovensko 1993, Karin Majtánová, pripravila rolády z bravčovej panenky s dvoma plnkami a americkými zemiakmi.

Suroviny

Postup

  1. Surové zemiaky v šupke pokrájame na plátky. Dáme na pekáč, posypeme grilovacím korením a korením na americké zemiaky. Polejeme olejom, premiešame a dáme piecť do rúry predhriatej na 200 - 220 °C.
  2. Plnka z kuracej pečene: Očistenú pečeň pokrájame. Na panvicu dáme rozpustiť maslo, prilejeme olej a pečeň orestujeme. Pridáme na plátky nakrájané šampiňóny, mleté čierne korenie, tymian, mandľové lupienky, chvíľu restujeme, odstavíme a necháme troška vychladnúť. Nakoniec vmiešame vajce.
  3. Plnka z listového špenátu: Ma rozpálenom oleji orestujeme špenátové listy, pridáme soľ, korenie a odstavíme. Špenátovú plnku dochutíme pretlačeným cesnakom.
  4. Očistenú panenku nožom upravíme tak, aby sme dostali veľký plát, ktorý veľmi jemne naklepeme tĺčikom na mäso. Plát osolíme, okoreníme a nanesieme plnku z kuracej pečene. Zvinieme do rolády a zaviažeme kuchynským špagátom. Roládu sprudka opečieme to všetkých strán na panvici s rozpáleným olejom a preložíme na pekáč.
  5. Rovnako pripravíme druhú bravčovú panenku, ktorú naplníme špenátovou plnkou a plátkami mozzarelly.
  6. Naplnené panenky na pekáči podlejeme olejom a dáme piecť na približne 20 - 30 minút do rúry.
  7. Dresing: Kyslú smotanu zmiešame s horčicou, čili omáčkou a pretlačeným cesnakom.
  8. Upečenú plnenú panenku nakrájame na hrubé plátky a podávame s pečenými zemiakmi a dresingom.