Plnená mäsová roláda
	        Autor receptu: maminka1 	         
	        
	        | 		  
				  	  
				  	4 porcie  | 
				  	  
				  	30 minút príprava  | 
				  	  
				  	60-90 minút  na 175 °C  | 
 
 Postup- V mise si premiešame mäsko, nadrobno nakrájanú cibuľu,pretlačený cesnak,soľ,korenie,majoránku,strúhanku a vajíčka...z jedného bielka si polovicu odoberieme do pohárika-potrieme nim celú roládu :-) a všetko dobre premiešame...masa by mala byť taka akurát nie veľmi hustá ani riedka...
 - Na papier na pečenie si položíme mäso ktoré rukami vytvarujeme do obdlžníka, do stredu položíme 3 očistené vajíčka, vajíčka obložíme uhorkou a kápiou a pomaly dvihneme jednu aj druhu stranu papiera a spojíme mäso nad vajíčkami a vytvarujeme roládu...dobre postískame aby sa vyplnili medzery medzi mäsom a vajcom..
 - Mäso ešte stále mame na papieri...s maslovačkou alebo pierkom ho potrieme rozhabarkovaným bielkom - celú roládu a potom ju obsypeme strúhankou, ja ju v nej aj vyváľam :-)
 - pomaly prenesieme na pekáč/zapekaciu misu vymastenú olejom a pečieme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny na 175 C  kvôli chrumkavej kôrke..posledných 20 minút zapnem ventilátor ale stíšim teplotu na 150 C
Príloha: zem. kaša, zem. pyré, varené zemiaky + uhorka,cvikla  kto čo ma rád :-)
 
             
          
        
		  
		
		
          
         |