Plnená mäsová roláda

Autor receptu: maminka1

4
porcie
30 minút
príprava
60-90 minút
na 175 °C

Postup

  1. V mise si premiešame mäsko, nadrobno nakrájanú cibuľu,pretlačený cesnak,soľ,korenie,majoránku,strúhanku a vajíčka...z jedného bielka si polovicu odoberieme do pohárika-potrieme nim celú roládu :-) a všetko dobre premiešame...masa by mala byť taka akurát nie veľmi hustá ani riedka...
  2. Na papier na pečenie si položíme mäso ktoré rukami vytvarujeme do obdlžníka, do stredu položíme 3 očistené vajíčka, vajíčka obložíme uhorkou a kápiou a pomaly dvihneme jednu aj druhu stranu papiera a spojíme mäso nad vajíčkami a vytvarujeme roládu...dobre postískame aby sa vyplnili medzery medzi mäsom a vajcom..
  3. Mäso ešte stále mame na papieri...s maslovačkou alebo pierkom ho potrieme rozhabarkovaným bielkom - celú roládu a potom ju obsypeme strúhankou, ja ju v nej aj vyváľam :-)
  4. pomaly prenesieme na pekáč/zapekaciu misu vymastenú olejom a pečieme asi 1 hodinu až 1,5 hodiny na 175 C kvôli chrumkavej kôrke..posledných 20 minút zapnem ventilátor ale stíšim teplotu na 150 C Príloha: zem. kaša, zem. pyré, varené zemiaky + uhorka,cvikla kto čo ma rád :-)