Plnená krkovička so šampiňónmi

Autor receptu: evas13

Piekla som to pre švagra, ktorý má doma dobrú kuchárku, ale príprava mäsa je moja parketa.

30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Krkovičku umyjeme, osušíme, zoberieme sekáčik na mäso a pár krát ju plochou stranou poplieskame, aby sa nám uvoľnili vlákna, lepšie sa robí kapsa. Ostrým špicatým nožom urobíme kapsu, musíme dávať pozor, aby sme neurobili hlboký rez a neprepichli žiadnu stranu. Posypeme korením na pečené mäso, necháme odležať v chladničke pokiaľ si nepripravíme plnku.
  2. Rohlík si namočime dopredu, do studenej vody. Cibuľu nakrájame na mesiačiky, šampiňony na plátky a podusíme na troške oleja, nemusíme sa dlho, lebo dôjdu pri pečení. Necháme vychladiť, pridáme hubové korenie, trochu soli,ale opatrne, lebo korenie je tiež slané, rohlík vytlačený z vody a vajcia. Všetko spolu premiešame a zmäsou naplníme mäso. Po naplnení zašijeme niťou. Mäso dáme do rímskeho hrnca, ktorý bol aspoň 30 min namočený vo vode, vložíme do studenej rúry, nastavíme teplotu na 180°C a pečieme 90 min.
  3. Podávame k zemiakovej kaši so šalátom, alebo na studeno s chlebom a zeleninou.
  4. Bravčové pečené: soľ, cesnak drcený, rasca drvená, paprika sladká mletá, koriander mletý, korenie čierne mleté, cibuľový prášok, cukor, korenie biele mleté, paprika chilli mletá. Hubové korenie: soľ, hočica biela mletá, sušená cibuľa mletásušený hríb smrekový mletý, koriander mletý, čierne korenie mleté, sešený kvasnicový extrakt, sušená petržlenová vňať.