Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept)
Autor receptu: afataga
Experiment
3 porcie |
20 minút príprava |
18 minút na 180 °C |
Postup- Panenku som umyla, osušila, odblanila a narezala do špirály, aby vznikol plátok.
- Osolila som a okorenila z oboch strán, potrela olejom z paradajok, posypala chilli, bazalkou, nadrobno posekanou sušenou paradajkou a pecorinom, fotila som pred pridaním syra.
- Zavinula som ju do pôvodného tvaru a zviazala.
- Na starú liatinovú panvicu som dala trochu masti a panenku prudko opekala z každej strany, spolu cca 3 min., potom som ju dala do rúry vyhriatej na 180° na 15 min.
- Dlho som rozmýšľala nad prílohou, nakoniec som sa rozhodla pre špagety. Uvarila som ich, preliala trochou oleja z paradajok, dala na taniere, trochu posypala syrom, na to panenku. Na dokončenie som kvapla trochu olivového olej a môže a nemusí sa niečim posypať, ja som zvolila trochu chilli vločiek.
- Aj vonku sa posypalo, aj levanduľu :-)
|