Plnená bravčová panenka s chuťou stredomoria (fotorecept)

Autor receptu: afataga

Experiment

3
porcie
20 minút
príprava
18 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Panenku som umyla, osušila, odblanila a narezala do špirály, aby vznikol plátok.
  2. Osolila som a okorenila z oboch strán, potrela olejom z paradajok, posypala chilli, bazalkou, nadrobno posekanou sušenou paradajkou a pecorinom, fotila som pred pridaním syra.
  3. Zavinula som ju do pôvodného tvaru a zviazala.
  4. Na starú liatinovú panvicu som dala trochu masti a panenku prudko opekala z každej strany, spolu cca 3 min., potom som ju dala do rúry vyhriatej na 180° na 15 min.
  5. Dlho som rozmýšľala nad prílohou, nakoniec som sa rozhodla pre špagety. Uvarila som ich, preliala trochou oleja z paradajok, dala na taniere, trochu posypala syrom, na to panenku. Na dokončenie som kvapla trochu olivového olej a môže a nemusí sa niečim posypať, ja som zvolila trochu chilli vločiek.
  6. Aj vonku sa posypalo, aj levanduľu :-)