Pletienka s kyslou smotanou (fotorecept)

Autor receptu: egreska

Suroviny

Postup

  1. Urobíme si kysnute cesto,kto ma da do pekarničky ,kto nie tak si urobí kvasok z mlieka ,droždia a cukru.Ja som muku miešala s pšenično-ražnou (50 g ).Do muky pridame kvasok,vodu a všetko ostatne a vypracujeme mäkke cesto,nesmie sa lepit,ja som ešte musela pridat asi 50 ml vody..Hotove nechame hodinu kysnut.Potom cesto rozdelime na tri časti a každu vyvalkame na obdlžnik. - natrieme rozpustenym maslom a kyslou smotanou,od vrchneho okraja si nechajte takych 5 centi aby vam to nevytekalo..
  2. - možete smotanu posypat aj nejakymi bylinkami, zrolujeme.
  3. - spoj dobre zalepte..
  4. - zo všetkych troch zapletieme vrkoč a nechame podkysnut 20 min.
  5. - podkysnutu natrieme vajičkom a posypeme semiačkami,rascou..
  6. - upečieme na 190 st asi 25 min.