Placky zo zemiakovej kaše a kapusty fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 12. februára 2016

Nikdy neviem odhadnúť množstvo zemiakovej kaše, tak mi pravidelne ostáva. Zo včera tak isto, tak čo s ňou. Urobil som na raňajky placky z Zobraziť celý popisNikdy neviem odhadnúť množstvo zemiakovej kaše, tak mi pravidelne ostáva. Zo včera tak isto, tak čo s ňou. Urobil som na raňajky placky z nej. Je to vlastne jedna z možnosti, ako kašu využiť.

3
porcie
10 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
na objem kaše
3 ks
2 PL
2 PL
100 g
1 ČL
1 ČL
podľa chuti
2 PL




Postup

  1. 1

    Na placky som použil tuto kapustu. Mám s ňou dobré skúsenosti a hlavne veľmi nám chutí.

    Placky zo zemiakovej kaše a kapusty (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Do misy som dal kašu a na objem kaše som dal objem kapusty. Chcel som tam dať údenú slaninu na drobno krájanú, nech to pekné prevonia. No spomenul som si, že mám ešte Zimnú nátierku. Tak som tu použil za dve PL lyžice, ta je ochutená údenou slaninou a cesnakom s cibuľou. Kto nechce použiť slaninu, nech nedáva. Tá tam nemusí isť aj bez nej je to chutné.Posypal som to majoránom a čerstvo mletým čiernym korením. Osolil som len opatrne, lebo ostatne suroviny sú slané. Pridal som ešte vajcia, zemiakový škrob a trochu strúhanky. Napokon som to dobré premiešal.

    Placky zo zemiakovej kaše a kapusty (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Piekol som to na keramickej panvici, ktorú som potrel olejom. Na tej keď pečiem nemusím tak pri tom stáť, lebo pečie pomaly a neprihára to v nej. Opiekol som placky z jednej aj druhej strany pekne do červena.

    Placky zo zemiakovej kaše a kapusty (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Skôr ako sa rodina ráno zobudila, už som to mal hotové. Nosy im krútilo, lebo to voňalo po celom dome. Dokonca aj pes brechal za dvermi, aby som naňho nezabudol. Tu som dal jednú možnosť ako sa dá ešte kaša použiť. Vyšlo mi z toho 12 placiek. Každému sa ušli štyri. Tajne som dúfal, že ženy nezjedia všetky. No márne, len prázdne taniere ostali. Takže aj vám želám dobrú chuť. Ak vám zostane zemiaková kaša a si placky upečiete.

    Placky zo zemiakovej kaše a kapusty (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu

sracz
Výborné až prudko jedlé! Múdry gazda a starostlivý hospodár, za akého Ťa považujem, @patroveckypitrs kamarát, dokáže v domácnosti sporovlivo *****_ovo zúžitkovať všetko!
afataga
mne kasa nikdy nezostane, lebo ju nerobievam, lebo ju nemame radi, ale keby ma niekto tymto ponukol, veru by som si dala, struhanku by som nedavala
jack
Patroveckypitrs ty si pán,zas a znova si to dal.zemiačky a kapustička placky už v kuchyni fičia.mňamka je to preveliká ľahko sa na to zvyká.5*
havino
poznám ich, boli časy, ked manžel nebol diabetik a ked zostala kaša v zimnom období, čo zostane takmer vždy, dala som do nej kyslú kapustu, zamiesila a na panvicu, posúchy to ja všetko volám rad radom, ty si ich ochutil ešte, ale že sú ohromné, musí každý skúsiť a včera som ich mala v pláne na večeru, ale bolo iné na požiadanie, tak zajtra ide kaša do kváskového chlebíka :-) výborne si napiekol a zúžitkoval kašu
jofolit
Toto mi prišlo ako na zavolanie, keď som rozmýšľala čo zas na raňajky. Všetko som mala už sa to smaží. Jednu som ochutnala no mňam. Už to vidím ako sa o ne bijú. 5* .
kimlo
Zajtra ich budem robiť k pečenému kurčaťu...
monty469
Veľmi dobrý nápad ako zúžitkovať zvyšnú zemiakovú kašu.Musí to byť mňamkové.Ukladám do k.k a dávam 5*
pankrac
Už aspoň viem ako naložiť s kašou, stále mi ostáva.
katka78
Nerozumiem ako môže niekomu zostať kaša, hoci to tu mnohí píšu a koľko skvelých receptov vďaka tomu vzniklo.. u nás sa to nikdy nestalo a kým budem žiť, asi ani nestane .. no ale keby predsa len motyka vystrelila, recept si ukladám, lebo tieto placky sa mi veľmi páčia!
smejkad
to je jednoduche, @Katka78 , nechaj zemiaky supat pomocnikov a ty zatial rob mimo kuchynu nieco ine, co trva dlsie, ako osupanie potrebneho mnozstva zemiakov :-)))
popoluska340
Uz je ulozeny na vyskusanie,ja kasu nejem len manzel.Ja vzdy len varene zemiaky,a ostava pravidelne,tak super inspiracia.Uz viem,ked zostane,co ukuchtit.
misuan
Vypada to smakovne. Urcite vyskusam.👍😊 Ja robim kapustove placky so surovymi zemiakmi a tiez su velmi chutne.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia