Bezlepkové pizzové tyčinky
Bezlepkové pizzové tyčinky

Pizzové tyčinky bez lepku

novalim - fotkanovalim, 10. augusta 2018. Komerčný recept.
Pizzové tyčinky bez lepku
Foto: Novalim

Máme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone, alebo si namiesto Zobraziť celý popisMáme radi pizzu. Prečo? Lebo sa nám nikdy nezunuje, vždy si ju inak ozdobíme, niekedy ju preložíme a spravíme si calzone, alebo si namiesto klasickej pizze ušúľame pizzové tyčinky a zajedáme ich s rajčinovou polievkou alebo nejakou dobrou nátierkou. Upiecť si doma pizzu už nie je problém ani pre celiatikov. S našou zmesou Promix Forte, ktorá je špeciálne namiešaná tak, aby sa z nej dala robiť pizza, sa vám určite podarí. :))

4
porcie
8 minút
na 220 °C

Suroviny

400 g
1 bal.
1 ČL
1 ČL
300 ml
50 ml




Postup

  1. 1

    Všetky prísady na cesto dáme do veľkej misy a spracujeme z nich cesto. Miesime ho poctivo, miesením cesto vyzrieva. Hotové cesto potrieme olivovým olejom, misu prikryjeme potravinovou fóliou a pri izbovej teplote ho necháme vykysnúť na dvojnásobok. Ak nechávate cesto kysnúť na programe v rúre, prikryte ho utierkou a do rúry vložte nádobu s vodou, aby sa tvorila para a vlhké prostredie, vďaka čomu ostane bezlepkové cesto nevyschnuté.

  2. 2

    Cesto rozdelíme na 8 častí, každú z nich na pomúčenej doske vyšúľame na tyčinku o hrúbke palca, potrieme olivovým olejom, môžeme posypať strúhaným syrom, sezamom, alebo hrubozrnnou soľou. Tyčinky naukladáme na plech vystlaný papierom a pečieme v rozohriatej rúre na 220 stupňoch asi 8 minút, kým sa nezačnú farbiť do zlatista.

  3. 3

    Najlepšie chutia čerstvé k vínu, pivu, alebo ku grilovanej zelenine. Dobú chuť :)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia