Pizza
Foto: muffins

Tento recept som skúsila so surovinami, ktoré som mala v chladničke. Je fakt dobrý a robím ho napríklad na večeru alebo aj obed, keď Zobraziť celý popisTento recept som skúsila so surovinami, ktoré som mala v chladničke. Je fakt dobrý a robím ho napríklad na večeru alebo aj obed, keď všetci majú hlad.

2
porcie
135 minút
príprava

Suroviny

Cesto:
260 g
260 g
2 ČL
1 ČL
300 ml
42 g
4 PL
Salsa:
8 PL
2 ks
1 ČL
1 ČL
1 ČL
Na vrch:
1 ks
1 balíček




Postup

  1. 1

    Hladkú múku, polohrubú múku si nasypeme do väčšej misy, uprostred urobíme jamku, do ktorej nalejeme teplé mlieko s rozmrveným droždím, pridáme cukor a soľ. Dáme na teplé miesto, prikryjeme utierkou a necháme kysnúť hodinu.

  2. 2

    Keď nám cesto vykyslo, pridáme olej a vodu a miesime so kým cesto nie je také nadýchané, odlepuje sa nám od misky a tvoria sa akoby bublinky. Potom znovu prikryjeme utierkou a dáme na teplé miesto kysnúť, kým sa nám nenadvihne. Mne to trvá cca hodinu.

  3. 3

    Ak už máme cesto hotové, rozdelíme si ho na dve časti. Prvú časť rozvaľkáme, prenesieme na plech. Vrch potrieme salsou, poukladáme salámu, papriku, olivy a dáme piecť do rúry na 250°C 10-15 min. Tak isto urobíme aj druhú pizzu. Prajem dobrú chuť :-)

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia