Pizza X-TREME :)

Autor receptu: nogeranca

MAXIMÁLNE šmakovááá :) ide o to spraviť si cesto, rajčinový základ, poukladať na to nejakú tú šunku a pustiť uzdu fantázii :) táto verzia mne osobne chutí najviac, obsahuje všetko čo ľúbim, je na vás akú si pripravíte vy :)

60 minút
príprava
30 minút
na 200-220 °C

Suroviny

Postup

  1. Za pravé, musíte sa rozhodnúť aké droždie použijete. Ja osobne používam väčšinou sušené, je to jednoduchšie, rýchlejšie a rozdiel som nepostrehla zatiaľ. :) Takže ak použijete sušené, jednoducho použite tretinové množstvo než je uvedené obyčajného droždia a zmiešajte ho s múkou a pokračujte podľa receptu, pokiaľ zvolíte obyčajné, dajte ho do 250 ml vody spolu s 1/2 ČL cukru a nechajte 15 minút odstáť. Aby ste rozumeli, prečo som neudala presné množstvo droždia, osvedčilo sa mi, že ak ho dám menej,pizza je chrumkavejšie, ak viac tak je nadýchanejšie. Je na vás ako sa rozhodnete, ako to máte radi. :) Keď zmiešate všetky suroviny na cesto, nechajte ho ešte 45 minút kysnúť prikryté.
  2. Zatiaľ si nachystáme omáčku na potretie cesta: berte s rezervou, že k niektorým surovinám nepíšem množstvo, no treba aby si každý dal podľa svojej chuti a podľa toho, ako sa mu to pozdáva, či má rád pálivé, sladké, alebo má rád bylinky. :) Cibuľu a cesnak si nakrájajte na drobulililinko a všetko dohromady si zmiešajte v miske. Potom si pripravte šunku, nakrájajte rajčiny, kukuričky, poprípade všetky suroviny ktoré sa chystáte na MEGApizzu poukladať, plus nastrúhať syr :) môžete si rovno predhriať rúru na 200-220 stupňov, ja to pečiem na 200, ale každá rúra pečie inak.. :P *Čo sa týka kreviet, najhoršia moja skúsenosť bola, keď som si kúpila mrazené zo sáčku z mrazáku, naozaj hnus, páchli, chutili ako ponožka. Zatiaľ najlepšie som na SR zohnala v Kauf. (po ceste na Zlaté Piesky), kde je stánok s plodmi mora a tie odtiaľ boli naozaj chutné. Len rada.. ;)
  3. Keď cesto vykysne, ide sa na to! Pomúčime si dosku a vyvaľkáme buď dve okrúhle pizze alebo jednu veľkú na celý plech - nechám to na vás. ;) Teraz prichádza tá zábavná časť - "nagebríte" omáčku po celej pizzi (aj na okraje) a môžete sa vyhrať so surovinami! Najlepšie je dať hneď na omáčku rajčiny a na ne šunku, alebo naopak, potom dať všetko ostatné a nakoniec posypať syrom. Poradím vám nakoniec pizzu pokvapkať extra virgin olivovým olejom, chutí ešte lepšie! A ja to robím tak, že ešte pár minúť než pizzu vyberiem z rúry, posypem ju celými listami čerstvej bazalky, ona sa tam tak akurát "prilepí" no neuškvarí sa ako by sa stalo, kebyže ju tam dáme hneď na začiatku. :) DOBRUUUU CHUŤ!!! :) + obrázok zbližšia, nech slintáte trošku :D