Pizza tyčinky fotorecept

vavan - fotkavavan, 14. apríla 2011
Pizza tyčinky (fotorecept)
Foto: vavan

skvelé tyčinky

20 minút
na 200 °C

Suroviny

500 g
250 g zmäknuté
100 g
1 KL kopcom
1
20 g
1 KL
1 dcl vlažné
PLNKA:
200 g hustý
200 g
50 g ,alebo iný tvrdý syr
1 KL
na potretie cesta




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme náplň:Kečup,salám syr oregáno dáme do mixéra a vymixujeme na hladkú kašu. Z kvasníc,cukru mlieka si pripravíme kvások.Do misy si dáme ostatné suroviny pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto ak treba pridáme ešte múku. Cesto rozdelíme na dve časti.Nenecháme kysnúť ale hneď s ním pracujeme.

    Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    prvú časť vyvaľkáme na plát hrúbky 0,4cm natrieme polovicou plnky

    Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    plát preložíme na polovicu a nakrájame na 1,5cm tyčinky skrútime.To isté opakujeme s druhou časťou.

    Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    uložíme na plech vyložený papierom na pečenie potrieme vajcom kto má rád slanšie posype si ich povrchu hrubou soľou ako niektorý u nás pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút.Najlepšie sú čerstvé.

    Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Dobrú chuť.

    Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 5

Diskusia k receptu

baculata
Krásne tyčinky, podla použitých ingrdiencií aj chutné, ked mi deti dospievali napiekla som sa pizza pagáčov až až, ale táto forma tyčiniek ma ani nenapadla, určite ich upečiem, ale Vaše su výstavné.
sovka62
Vnučky majú radi pizza štangle len neplnené, ale spravím časť aj s plnkou, možno ich presvedčím, vyzerajú veľmi dobre.
zdezda
už sú uložené, určite vyskúšam:-), sú taktiež veľmi pohľadné
klaura
veľmi pekne urobené ... jedna-ako druhá ... :) :) :) ukladám si ...
aroooo
Po upečení sú mäkké,alebo chrumkajú?
jerica
Tvoje recepty nie len dýchajú ale ešte k tomu volajú "sprav ma,sprav ma" tak čo už , musím to splniť aj pri Tvojom recepte "KYSNUTÉ KVETY" je volanie veéééľmi hlasité "sprav ma":-))
bryndziar
K tým pizza tyčinkám vyzeraju pekne a ešte lepšie možu chutit ale ja tam skusim pridat ešte bazalku lebo má vinikajucu chut a aromu diki za recept ukladám a cez vikend skusim upiect.
abdul
Vavan : ....prvú časť vyvaľkáme na plát hrúbky 0,4mm.....
Nebude to preklep ? Zdá sa mi to veľmi tenké.
jajama
su krásne a určite aj chutné a myslim si ,že preklep tam nieje ,ved v recepte je droždie ,určite kusok podkysnu a budu fajnové,vyskušam..
duschko
Neviem preco, ale presne ako u abdula. Asi je to u mna profesionalna deformacia. Ta hrubka 0.4mm sa mi zda velmi tenka pre cesto na tycinky. Inac sa mi recept velmi pozdava aj foto je fajn. Ukladam do MKK.
cica2
to musí byť mňamka, krásne sa ti vydarili:))
evanaaa
Asi 0.4 cm. Ale sú ako z automatu, pekné a rovnaké, také by moje neboli.
vavan
Ďakujem Vám všetkýýýýýýýým za milé komentáre@aroooo sú chrumkavé @abdul @duschko ano je to omyl má to byť 0,4cm už aj
to idem opraviť.Ďakujem za upozornenie.Keď ich vyskúšate určite ich budete robiť častejšie.
abdul
vavan : Samozreme, že idem skúšať. :-))).
K tej preklepnutej miere : Muž a dokonca strojár si vie predstaviť 0,4 mm. To je asi zápalka rozrezaná na tri časti. Inak by som sa nad tým nepozastavil. Cestíčko by sa asi trhalo. Ale výsledok musí byť fantastický.
janger
Velmi su pekne spravene. Recept odkladam. Vyborne na pohostenie.
nika72
takéto môžeme celá rodina...super ukladám ;)
orchidea
Hneď by som si z nich dala.... urobím ich na Veľkú noc.
hubarka35
no tak tieto tyčinky v nedelu urobim....vyzeraju fajnovo-vavan pridaj aj receptika ak máš na toho zajaca kysnutého-ktoreho máš v profile ako foto....páči sa mi....
vavan
@hubarka35 Ďakujem som rada že sa ti páčia môžem doporučiť,toho zajaca som robila asi pred troma rokmi napíšem ti sem recept lebo nebudem mať čas tu písať Cesto:20g droždia,1KLcukru,1dcl mlieka na kvások.500g polohrub. múky,štipkasoli,60gcukru,60groztopeného masla,2vajcia .Vypracujeme hladké cesto ak sa lepí pridáme ešte múku
necháme vykysnúť.Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie
Po vykysnutí tvarujeme na plech zajaca cesto rozdelímenabochníky na telíčko potrebujeme 1 veľký,na hlavu 1menší,potom nohy 2x,ruky 2x ja som ich vykrojila veľkou formičkou na tulipány,uši 2x vykrojíme nožíkom a všetky spoje spájame žĺtkom a potom už doľadujeme,gate tam som dala do stredu telíčka vykrojený pásik aj na traky som vyrezala pásik,na oči a nos som si vytvarovala malé guličky,na ústa pásik a zuby som vykrojila s formičky štvorec a prerezala napoly,celé natrieme roztrepaným žĺtkom spodok posypeme ľanovými alebo sézamovými semiačkami a na fúzy som nalámala špagety zapichla do zajkovej tváre a dáme piecť na 200° cca 20 min.Snáď som pomohla ak chceš môžem ti poslať mailom fotky napíš mi tvoju mailovú adresu ale len dnes už potom tu týždeň nebudem.Príjemne veľkonočné sviatky Vám prajem Všetkým.
jajama
dnes som robila pizza tyčinky,neviem sa od nich odtrhnut,výýbornééé
ursula4
tvoje tyčinky nemajú chybu.Ja som dala bazalku namiesto oregána a je to fajn.Nabudúce budem ale robiť trochu menej náplne,teraz sa mi to zdalo moc veľa,pri točení cesta mi to trochu vychádzalo von.Chuťovo výborné-doporučujem
hubarka35
dakujem vavan za receptik na zajka-oneskorene ale čo už nemala som čas.......
vanilka1985
recept je úžasný, no tie moje štangle nedopadli bohvieako..do cesta som mala pridať ešte múku, tyčinky mi prihoreli na papieri na pečenie v trúbe, druhá várka už išla bez papiera. Moja kuchyňa je ako po atomovke a dva krát som sa už prezliekala - dnes som nemala byť v kuchyni :)) ale...recept mám uložený a skúsim ho opäť..PS : tie moje tyčinky, či ako to nazvať, nakoniec chutia (bolo ale potrebné ich ešte zbaviť papiera na pečenie zo spodu):))
vavan
@vanilka1985 to mi je ľúto no niekedy je deň blbec záleži aj od papiera na pečenie aj ja som mala zlú skúsenosť s hárkovym papierom takisto ako ty som robila moravské koláče a papier sa mi prilepil naspodok a neišlo to odlepiť:))) od vtedy nikdy viac hárkovy papier nekupujem ja používamtescový alebo billový v rolke ten sa nelepí.Zatial boli len dobré ohlasy tak určite bude chyba v tom papieri
jurka
Rano som sa zobudila, ze chcem na ranajky pizza tycinky a tu som ich nasla. Su vyborne, dakujem za dobry recept.
loulula
raz som vyskusala a uz robim ich pravidelne kedze su doma ziadane a nevieme sa ich dojest uz len menim tvary aby to nebolo to iste :) dakujem za recept
scotland
NO,VYZERAJU SUPER,urcite ich priatelovi napeciem na dlhe cesty v kamione.diky.........
wikira
Veľmi dobré - pochutili sme si doma všetci - aj môj 1 a pol ročný synček. Hneval sa, keď si manžel bral, aby mu viacej zostalo :-D Uložila som si ho do kuchárskej knihy, lebo určite budem robiť znova :-)



SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia