Pizza trocha inak :)

miema - bez fotkymiema, 30. marca 2018

Pripravte si jednoduchú pizzu s arómou dreveného uhlia.

4
porcie
15 minút
príprava
10 minút
na 270 °C

Suroviny

3 šálky
1 sáčok
1/2 lyžička
1 pohár




Postup

  1. 1

    Voda by mala mať teplotu cca 50 °C..Výborná je tiež srvátka, ktorú môžete použiť namiesto vody.. Zmiešame si 1 šálku múky s vodou a pridáme droždie..Premiešame a za stáleho miešania pridávame ostatnú múku.Primiešame aj soľ a nakoniec olivový olej..Miesime, kým nie je cesto mäkké a pružné..Vzhľadom na to, že sme do toho cesta pridali 3 x viac droždia, ako sa do pizza cesta dáva, je potrebné ihneď po domiesení s ním pracovať..

    Pizza trocha inak :) - obrázok 1
  2. 2

    Rozpáľte si gril. Priamo na zapálené drevné uhlie položte jednu veľkú cibuľu, do grilu vložte rošt a naň poukladajte rajčiny, cesnak s urezanou hlavičkou, pričom do dužinky cesnaku vlejte trošku olivového oleja a grilujte do zmäknutia.

    Pizza trocha inak :) - obrázok 2
  3. 3

    Keď sú cesnak, rajčiny mäkké, tak ich vložte do misky, vyberte pripečenú cibuľu a spolu s cesnakom a rajčinami pomixujte.

    Pizza trocha inak :) - obrázok 3
  4. 4

    Zmes rozotrite na pripravené cesto, poukladajte si naň ešte mozzarellu, prosciutto, klobásku podľa chute a navrch pokrájaný syr.

  5. 5

    Predtým ako pizzu vložíte do grilu, nechajte si gril rozpáliť aspoň na 270 - 300 °C, vrátane keramickej podložky a kameňa na pečenie, tie tam musia byť pri tejto teplote minimálne 8 minút. Pečte do chrumkava :-).

Diskusia k receptu

dejmina
Mňamky pizza :) To cesto vyzerá jednoducho a hlavne nebude asi také ťažké. To si musím uložiť. Dikíčko
balka
robievame ju takto dost casto, no mna zaujalo hlavne cesto, je o trocha ine ako robievame, takze isto vyskusam aj toto a dam vediet ako to dopadlo




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia