Pizza torta

Autor receptu: redakcia

6
porcií
120 minút
príprava
40-45 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Do nádoby pripravíme vodu, olivový olej, soľ, varené zemiaky (očistené) a droždie. Všetko spolu dôkladne vymixujeme dohladka. Zmes vylejeme do miešacieho stroja, pridáme hladkú múku a miešame 25–30 minút do hladkého cesta.
  2. Potom rozvaľkáme 2 kusy 500 g cesta na obdĺžnik 50 x 30 cm. Do jedného cesta pridáme rajčinovú omáčku, mozzarellu, šunku a zabalíme do tvaru slimáka. Do druhého cesta pridáme špenát s ricottou a cesnakom a zabalíme do slimáka.
  3. Zrolované cesto nakrájame na 3 cm rolky a striedavo ukladáme do tortovej formy s priemerom 26 cm. Potrieme vajíčkom, posypeme sezamom (alebo tekvicovými jadierkami). Pečieme pri teplote 180 °C dozlatista.