Pizza štangle

bonpari - fotkabonpari, 6. októbra 2012
Pizza štangle
Foto: bonpari

Sú síce trošku iné ako z pizzerie, ale domáce sú predsa len domáce. A s takým cesnakovým dressingom a zeleninovým šalátikom patria k môjmu Zobraziť celý popisSú síce trošku iné ako z pizzerie, ale domáce sú predsa len domáce. A s takým cesnakovým dressingom a zeleninovým šalátikom patria k môjmu najobľúbenejšiemu jedlu.

20
porcií
15 minút
na 195 °C

Suroviny

0,6 kg
1,5 PL
1 ks malé
0,5 dcl
2 dcl vlažné
Kvások:
20 g
2 ČL
1 dcl teplé
Na potretie:
 roztlačený




Postup

  1. 1

    Urobíme si kvások, vymiešame vajce s mliekom a osolíme múku.

  2. 2

    Do múky pridáme kvások, mlieko a nakoniec olej. Vymiešame na hustejšie cesto a necháme kysnúť. Ja používam misku kysku, kde to trvá približne pol hodinu.

  3. 3

    Z cesta šúľame štangle, ktoré potierame na plechu cesnakovým olejom (do oleja roztlačíme cesnak a vsypeme soľ aj drvenú rascu) a môžeme dať piecť. Po vytiahnutí z trúby ešte horúce potrieme znova tým istým cesnakovým olejom.

  4. 4

    Ja mám trúbu spojenú s mikrovlnkou, preto mi tam vojde iba malý plech, čo znamená, že aj štangle sú kratšie. Tak mi vyšlo 20 kusov. Na normálnom plechu ich bude možno 15.

  5. 5

    Cesnakový dressing robím tak, že zmiešam 1 tatársku omáčku s 1 kyslou smotanou a 2 pretlačenými strúčikmi cesnaku. Osolím a pridám asi 1 polievkovú lyžicu sladkého kečupu.

Diskusia k receptu

lusinkab
mas ich nadherne :-) a vsetko co je urobene doma je stale lepsie aspon presne vies co si si tam dala :-) ukladam a vyskusam
bonpari
dakujem :) krutila som ich ako sa dalo, aby mi vysli na plech..
margaretka28
Domáce je všetko najlepšie a ked je to ešte robené s láskou, tak sa to musí podariť.:-)
julica
stangle k salatu su fasa, ale asi by som radsej z hladkej muky, nech su viac chlebove ako buchtove.
gabculka
Takéto pochúťky mám veľmi rada, určite vyskúšam :-)
cica2
veru domáce sú naj...máš ich pekné :-)
bonpari
dakujem kucharocky :) julica, nabuduce skusim podla tvojej rady spravit z hladkej muky a uvidim, co to s tymi stanglami spravi.
garanco
Vyzerá to veľmi lákavo, hodili by sa mi dnes na večeru! Ale keďže sú iba na fotke, budem ich musieť upiecť.
julokk
Vyzerajú pekne, musím to vyskúšať, ešte som to nerobil.
danni
včera som skušala a neuveritelne sa podarili. s cestom sa vyborne pracovalo. super recept!
ivka268
dakujem za super receptik....su vynikajuce a s tym dresingom nemaju chybu...moji chlapi sa ich nevedeli dojest :))))))
cezario
ja dávam hladkú múku a bez vajec, olej olivový, je to originál recept na pizzu, k tomu polievka z čerstvých rajčín, no super
bonpari
Skusala som tento krat s pomerom 400 g polohrubej a 200 g hladkej muky. Stangiel mi vyslo len 17 (stale pracujem s malymi plechmi), no chutovo boli tusim lepsie, aj ked jedla som ich straaaaaaasne hladna, tak je mozne, ze mam skresleny pohlad, teda chut :)
babula90
Geniálne!! Práve som ich upiekla, ale s hladkou múkou / tá sa dáva aj na pizzu/ s dressingom alebo len olivovým olejom perfektné. Nabudúce dám 1/3 celozrnnej múky.
jozef57
idem to vyskúšať ale mám len chlebovú múku hladkú ....
jozef57
Vyskúšali sme, bolo to veľmi dobré, z polovice hotovej suroviny sme spravili štangle podľa receptu. Z druhej polovice sme urobili asi 5 x 10 cm placky, potreli ich cesnakom s olejom potom trochu kečupu priamo z fľaše, nastrúhali sme na to tvrdý syr a na každý kus sme ešte položili po dva tenké pásiky oravskej slaniny a dali upiecť - bolo to super budeme to robiť častejšie. Ďakujem.
marianne
su naozaj vynikajuce,vyslo mi 12 ks chcela som ti pridat fotku,ale ako tradicne mi odisli baterky,....nedala som vajicko,miesto mlieka dala vodu a celozrnu hladku chlebovu muku...skvele dakujem
stevca
takéto vecičky zbožnujem a už aj ukladám do K, vdaka :))
levandulka1
Podľa tohto receptu som ich robila už veľa krát, sú vynikajúce. Teraz ich budem robiť pre priateľa k hokeju :)
siskam
Sú výborné, hosťom veľmi chutili. Len do cesta dám trochu menej soli, tak 1 PL. Ale ozaj výborné, zajtra príde návšteva, idem robiť znovu.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia