Plnené tortilly

Pizza rolky bez cesta (videorecept)

Autor receptu: blogbusker

Vždy ma zdržiavalo - a tým pádom aj odrádzalo - cesto... A od dnes je to všetko už inak!* Toto je môj obľúbený hack na pizza rolky.

2
porcie
20 minút
na 220 °C

Suroviny

Postup

  1. Do studenej panvice vlej olej a pretlač doň cesnak. Pridaj oregano s ančovičkami a za stáleho miešania všetko opraž na mierne slabej teplote. Toto chce trocha trpezlivosti, bude ti to trvať asi 5 minút - iba takto dosiahneš to, aby sa cesnak dokonale vsiakol do chuti oleja bez toho, aby zhorel a zhorkol. Nakoniec prilej paradajky z konzervy. Osoľ, premiešaj a panvicu prikry, nechaj pomaly variť 5 minút. Hotový paradajkový základ premixuj dohladka.
  2. Na tortillu natri vrstvu tejto passaty - 1 polievkovú lyžicu - je dôležité rolky zbytočne neprepchať! No a teraz, ako pri príprave pizze, tam nalož svoje obľúbené toppingy. Ja dávam nastrúhanú mozzarellu, nadrobno nasekané olivy a kukuričky. Tortillu zvrtni ako burrito a odrež jej bočné časti, kde sa plnka aj tak nedostala. Nakoniec ju prekroj na pár menších častí. Takto postupuj pri všetkých tortillách.
  3. Kúsky roliek polož na plech vystlaný papierom a vlož zapiecť do predhriatej rúry na 220 °C. Daj tomu posledných 5 minút a máš to hotové.
  4. Bude super ak followneš môj Instagram : @walrus.buko