Pizza bez mlieka s tvarohovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom

dada777 - fotkadada777, 23. mája 2013
Pizza bez mlieka s tvarohovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom
Foto: dada777

Je to taká moja varianta pizze úplne bez mlieka a tiež bez paradajok a kečupu. Je vhodná pri bezmliečnej diéte a tiež Zobraziť celý popisJe to taká moja varianta pizze úplne bez mlieka a tiež bez paradajok a kečupu. Je vhodná pri bezmliečnej diéte a tiež pre alergikov na paradajky, ktorí si nemôžu vychutnať klasickú pizzu. Kečup je v tomto recepte nahradený pohánkovým tvarohom, takže sa dajme do toho...

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
500 g
20 g
250 ml
4 PL
2 ČL
1 ČL
Obloha:
200 - 250 g
60 - 100 g
3 strúčiky
1 PL




Postup

  1. 1

    Najprv si pripravíme cesto na pizzu, každý má ten svoj obľúbený recept. Ja som robila na klasickom plechu, ale nie je problém robiť okrúhlu pizzu, každý si spraví podľa seba.

  2. 2

    Potom sa pustíme do obloženia pizze. Najprv si rozmiešame pohánkový tvaroh s tromi strúčikmi pretlačeného cesnaku a jemne ho dochutíme soľou. Túto tvarohovú zmes natrieme na cesto. Čerstvý špenát si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky a premiešame s polievkovou lyžicou rastlinného oleja. Takto pripravený špenát navrstvíme na tvarohovú zmes a navrch kladieme pokrájané pečené kuracie mäso. Ja som použila zvyšné mäso z pečeného kurčaťa. Nakoniec pizzu jemne posolíme.

  3. 3

    Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.

Diskusia k receptu

ejta
celkom nerozumiem... aká pizza je s mliekom ? Akože so syrom ?
cesminaz
mnaaaam...ine neviem povedat ;-DD vyzera perfektne chutne...urcite vyskusam,ukladam KK a dakujem :-)