Pizza bez mlieka s tvarohovo-špenátovou omáčkou a kuracím mäsom

Autor receptu: dada777

Je to taká moja varianta pizze úplne bez mlieka a tiež bez paradajok a kečupu. Je vhodná pri bezmliečnej diéte a tiež pre alergikov na paradajky, ktorí si nemôžu vychutnať klasickú pizzu. Kečup je v tomto recepte nahradený pohánkovým tvarohom, takže sa dajme do toho...

20 minút
príprava
25 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najprv si pripravíme cesto na pizzu, každý má ten svoj obľúbený recept. Ja som robila na klasickom plechu, ale nie je problém robiť okrúhlu pizzu, každý si spraví podľa seba.
  2. Potom sa pustíme do obloženia pizze. Najprv si rozmiešame pohánkový tvaroh s tromi strúčikmi pretlačeného cesnaku a jemne ho dochutíme soľou. Túto tvarohovú zmes natrieme na cesto. Čerstvý špenát si umyjeme a nakrájame na menšie kúsky a premiešame s polievkovou lyžicou rastlinného oleja. Takto pripravený špenát navrstvíme na tvarohovú zmes a navrch kladieme pokrájané pečené kuracie mäso. Ja som použila zvyšné mäso z pečeného kurčaťa. Nakoniec pizzu jemne posolíme.
  3. Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C.