Pistáciový zákusok
Pistáciový zákusok

Pistáciová tortička s krémom diplomat fotorecept

Lucia Mišková
cukrárka Roset Boutique Hotela v Bratislave, 30. marca 2018
Pistáciová tortička s krémom diplomat (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
3
porcie
50 minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Korpus:
100 g
100 g
30 g
2 ks
2 ks
30 g
30 g
20 g
Krém diplomat:
150 ml
3 PL
2 ks
10 g
200 ml
1 ks
Na ozdobenie:




Postup

  1. 1

    Korpus: Hladkú múku, práškový cukor, mandľovú múku, pistáciovú pastu a vajcia vymiešame do hladkej zmesi. Pridáme roztopené maslo a bielky vyšľahané s krupicovým cukrom. Cesto rozotrieme na plech s papierom, rozmer plechu 20 x 30 cm. Pečieme pri teplote 200 °C 10 minút. Upečený korpus necháme vychladnúť, potom oddelíme od papiera. Najprv z korpusu vykrojíme kruh podľa veľkosti dna formičky a zvyšok korpusu pokrájame na tenké pásiky.

    Pistáciová tortička s krémom diplomat (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Krém diplomat: Časť mlieka zmiešame s cukrom, krémovým práškom a so žĺtkom. Zvyšné mlieko s vanilkovou dreňou dáme variť. Keď vrie, časť mlieka vylejeme do žĺtkovej zmesi a vymiešame. Prelejeme späť do hrnca a prevaríme asi minútu. Krém vylejeme do misky na šľahanie a šľaháme do vychladnutia. Prilejeme smotanu a šľaháme do hustého krému.

    Pistáciová tortička s krémom diplomat (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Vnútro formičky po obvode vystelieme pásom fólie alebo papiera. Na dno vložíme z korpusu vykrojený kruh a potom po obvode naukladáme čo najtesnejšie pásiky z plátu. Do cukrárskeho vrecka naberieme krém a naplníme ním tortičky asi do 3/4. Dáme do chladničky na hodinu. Pred podávaním tortičku vysunieme z formy a ozdobíme ovocím. Môžeme previazať stuhou.

    Pistáciová tortička s krémom diplomat (fotorecept) - obrázok 3

Diskusia k receptu

bubaya
Ja by som nemala nervy na také pidipidi tortičky. Asi by som len natrela pláty a nakrájala na kocky. Ale ten krém musí byť fantastický. Vyskúšam pri prvej príležitosti.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia