Šľahačkový zákusok

Piškótový rez so šľahačkovo-mascarponovým krémom

Autor receptu: remy

Chutné rezy à la Tiramisu.

30 minút
príprava
15 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Vajcia, cukor a maslo vyšľaháme do peny. Postupne pridávame preosiatu múku s kypriacim práškom. Vypracujeme na hladké cesto, ktoré pečieme cca 12 - 15 minút na 170 °C Použil som plech 28 cm x 21 cm x 5 cm, vhodné aj do tortovej formy s priemerom 26 cm.
  2. Upečené, vychladnuté cesto poprepichávame s vidličkou, polejeme likérom a kávou. Smotanu na šľahanie vyšľaháme so smetafixom, mascarpone vymiešame s cukrom (ak sa niekomu bude zdať málo sladké, treba pridať trošku práškoveho cukru). Šľahačku jemne vmiešame do mascarpone. Plnku natrieme na cesto. Necháme odležať min 12 hodín. Pred podávaním posypeme kakaom.