Piškótové sendviče s jahodami a sladkým bielkovým snehom
Autor receptu: redakcia
Recept je z knihy Šéfkuchár v Paláci od vydavateľstva Ikar.
4-6 porcie |
50 minút príprava |
7-10 minút na 180 °C |
Postup
- Jahody nakrájame na kocky a ochutíme zeleným korením, cukrom, limetovou šťavou, posekanými bazalkovými lístkami a octom. Sladký bielkový sneh: Bielky vyšľaháme na hustý sneh, potom doň prilejeme cukor s vodou a glukózovým sirupom zahriaty na 125 °C a ďalej šľaháme až do úplného vychladnutia.
- Piškóta: Z bielkov ušľaháme hustý sneh a potom doň po lyžiciach primiešame 35 g cukru. V druhej mise vyšľaháme žĺtky so zvyšným cukrom na hustú penu, pridáme bielkový sneh, múku a kukuričný škrob a premiešame.
- Potom cesto preložíme do cukrárskeho vrecúška a nastriekame na papier na pečenie uložený na plechu tak, aby vznikli obdĺžniky s rozmermi 4 x 12 cm. Obdĺžniky uhladíme cukrárskou špachtľou a necháme odstáť asi 10 minút. Potom plech vložíme do rúry predhriatej na 180 °C a pečieme 7-10 minút dozlata.
- Pokrájané a ochutené jahody rozložíme na upečené piškótové obdĺžniky, na to pomocou cukrárskeho vrecúška nastriekame bielkový sneh a zapečieme v rúre s horným pečením vyhriatej na 220 °C.