Piškótové rezy

polovnicka - fotkapolovnicka, 17. apríla 2012

Tento recept som našla v časopise Báječná žena. A keď som ho vyskúšala,tak som bola hotová..fajný osviežujúci koláčik..plech bol raz dva prázdny.. :-D

15 minút
na 180 °C

Suroviny

Na cesto:
4 ks celé
200 g
4 lyžice horúca
200 g
Na plnku:
2 balíčky
200 g čerstvé al. mrazené
500 ml
100 g
100 g
250 g
1 balíček
1 ks
1 ks
Na ozdobu:
 a čokoládová
 plátky




Postup

  1. 1

    Žĺtky s cukrom a vodou vymiešame dopenista. Z bielkov vyšľaháme pevný sneh a s preosiatou múkou opatrne vmiešame do žĺtkovej peny. Cesto natrieme na plech vyložený papierom na pečenie, vložíme do rúry vyhriatej na 180 stupňov Celzia a pečieme asi 15minút. Koprus necháme vychladnúť.

  2. 2

    Z mlieka a pudingového prášku uvaríme hladký puding, vmiešame práškový cukor a necháme vychladnúť. Zmäknuté maslo,tvaroh izbovej teploty a vanilkový cukor vyšľaháme dohladka. Vmiešame vychladnutý puding a roztlačené jahody, mrazené treba nechať vopred rotopiť.

  3. 3

    Korpus potrieme náplňou a necháme v chladničke stuhnúť. Do smotany dáme stužovač. Vyšľaháme na tuhú šľahačku a potrieme povrch dezertu. Rozkrájame a každý dielik ozdobíme posýpkou a jahodami. (ja som po natretí šľahačky ešte dala do chladničky aspoň na hodinu a až tak sme jedli..) Nech vám chutí.. :))

Diskusia k receptu

evanaaa
Jahody a šľahačka na koláči, to sa mi páči, dala by som si hneď.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia