Piškótové kocky s jovo krémom

Autor receptu: aszabka

V receptoch na mmb som sa stretla s krémom jovo, bol veľmi chválený tamojšímí cukrárkami. Je to vlastne vyšľahaná šľahačková smotana zmiešaná s jogurtom s vysokým podielom tuku. Pripomína mi doma vyrobenú smotanovú nátierku, len sa nedáva stiecť. Všimla som si, že sa bežne používa vo viacerých receptoch, jeho názov tu na Vareche sa však nespomína a ak áno, nestretla som sa s ním. Takže vlastne nič nové..

20 kociek
porcií

Suroviny

Postup

  1. Upečieme si 2 piškótové cestá. Vyšľaháme bielky, pridáme cukor, žĺtka, prešľaháme a jemne vmiešame múku s pdp. Po upečení z nich stiahneme papier na pečenie a necháme vychladnúť. Plech má veľkosť 21x25cm.
  2. Vymiešame jogurty, mala som jeden biely smotanový a jeden čokoládový smotanový. Každý mal 150 g, obsah tuku minimálne 10% a 8%. Na mmb uvádzajú cukrárky rastlinnú šľahačku, ku ktorej nie je potrebný stužovač, lepšie drží tvar a jogurt Hollandia, prípadne kyslú smotanu so 16% podielom tuku. Miesto ľadovej vody spomínajú i alkohol. Dala som živočíšnu šľahačku a jogurty "tradičnej kvality" :) Dokonca i ľadovú vodu som zabudla, no nič..Toto je polovičná dávka, na plnku do torty, alebo na veľký plech treba suroviny zdvojnásobiť.
  3. Vyšľaháme si šľahačku so stužovačom a cukrom, ľadovou vodou, primiešame jogurty, oba mali spolu 300 g, 50 g navyše sa mi zdalo ako zanedbateľný nadbytok. Natrieme medzi piškótové pláty a dáme do chladničky stuhnúť. Nalejeme na koláčik polevu, alebo ozdobíme podľa gusta..fera, miša, joža :)