Piškótový zákusok

Piškótové kocky s citrónovou polevou (fotorecept)

Autor receptu: olinecka

Osvieženie na tieto dni.

60 minút
príprava
20-25 minút
na 180 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Pripravíme si suroviny na cesto svetlé aj čokoládové. Vajíčka vyšľaháme s cukrom do penista. Pridáme postupne vlažnú vodu, po častiach múku zmiešanú s práškom do pečiva a Zlatým klasom, ktorú varechou zľahka vmiešame. Menší plech (29x39 cm) vyložíme papierom na pečenie a cesto rovnomerne rozotrieme. Rúru predhrejeme na 180 stupňov pečieme 20-25 minút. Podobne pripravíme aj čokoládové cesto - vajcia s cukrom vyšľaháme, primiešame vlažnú vodu, rozpustenú čokoládu a nakoniec múku zmiešanú s práškom do pečiva. Cesto rovnako upečieme.
  2. Plnka: Všetky ingrediencie na plnku dáme do misy a dobre varechou premiešame - to preto, aby sa nám nezrazili vajíčka. Misu dáme na vodný kúpeľ a varechou miešame do zhustnutia, netrvá to dlho - asi 13-15 minút, čím viac percentná je kyslá smotana, tým skôr krém zhustne. Krém zakryjeme fóliou necháme vychladnúť.
  3. Heru vymiešame do hladka postupne spojíme s krémom.
  4. Z upečeného vychladnutého čokoládového korpusu stiahneme papier na pečenie. Na oboch korpusoch upravíme boky a korpusy potrieme džemom.
  5. Na čokoládový korpus rovnomerne rozotrieme plnku a položíme svetlý korpus stranou natretou džemom nadol. Zo svetlého cesta potom stiahneme papier na pečenie. Zákusok vložíme do chladničky stuhnúť.
  6. Citrónová poleva: Práškový cukor, citrónovú šťavu a olej dáme do misy a vymiešame lyžicou do penista. Stuhnutý zákusok polejeme citrónovou polevou. Dobrú chuť.