Torta

Piškótová torta s jogurtovou a jahodovou plnkou s banánmi

Autor receptu: fazia

Moja rodina má rada ľahké a zdravé plnky v torte, preto som sa rozhodla upiecť takúto tortu. A keďže išlo o oslavu narodenín štvorročného dievčatka, bolo potrebné ju aj prizdobiť podľa toho, čo sa mu páči . :-)

Suroviny

Postup

  1. Žĺtky vymiešame s cukrom do peny, prišľaháme olej, teplú vodu a varechou zamiešame polohrubú múku, do ktorej sme zamiešali kakao a prášok do pečiva. Bielky vyšľaháme zvlášť a jemne varechou zamiešame do vyšľahaných surovín. Dáme piecť do rúry. Moje rozmery formy boli 18 cm krát 18 cm. Po upečení necháme vychadnúť a rozrežeme na 2 alebo 3 časti, ako kto chce, ja som rozrezela na 3 časti. Vychladnuté časti som pokropila šťavou z jahôd, aby upečené cesto nebolo suché.
  2. Keď torta vychladne, pripravíme si jogurtovú plnku. Biely jogurt vyšľaháme podľa chuti s práškovým cukrom. Želatínu dáme napučať do 3 až 4 lyžíc vody na 10 minút. Po 10 minutách na miernom ohni zohrejeme a necháme rozpustiť, ale NEVARÍME a pridáme do vyšľahaného jogurtu, kde rýchlo vyšľaháme.
  3. Rozrezanú tortu natrieme troška jogurtovou plnkou, dáme kolieska banánov a opať natrieme jogurtovou plnkou a pritlačíme cesto. Postup zopakujeme, ak máme 3 časti.
  4. JAHODOVÁ PLNKA.....piškóty rozmočíme v jahodovej šťave, pridáme rozmixované jahody a zmäknuté maslo a vypracujeme hmotu, ktorou potrieme tortu, aby cukrárska hmota, smarflex velvet (ja dávam mandľovú) dobre držala. Zafarbíme a ozdobíme, podľa predstavy. Dáme do chladničky dobre stuhnúť a vychladiť. Po vychladnutí nanášame cukrársku hmotu a dozdobíme. DOBRÚ CHUŤ :-)