Mandarínková roláda

Piškótová roláda s mascarpone a mandarínkami (videorecept)

Autor receptu: sons

Každý týždeň Vám budeme prinášať skvelé, jednoduché a chutné recepty. Dnes si spolu s Veronikou upečieme vynikajúcu roládu s mascarpone krémom a mandarínkami.

60 (+ chladenie) minút
príprava
10 minút
na 200 °C

Suroviny

Postup

  1. Cesto: Do misy dáme vajcia. Pridáme k nim cukor a vanilkový extrakt. Šľaháme približne 8-10 minút, kým nezískame krémovú nadýchanú penu.
  2. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Polovicu vsypeme k pene a prešľaháme na pomalých otáčkach. Vsypeme aj druhu polovicu múky a opäť prešľaháme na pomalých otáčkach.
  3. Na plech prilepíme papier na pečenie trochou cesta, aby sa nešmýkal. Cesto rovnomerne rozotrieme na plech. Pečieme v rúre rozohriatej na 200 °C približne 10 minút.
  4. Čistý papier na pečenie posypeme práškovým cukrom a preklopíme naň upečenú piškótu. Vrchný papier potrieme vodou. Papier opatrne stiahneme z piškóty a položíme ho späť na piškótu. Prikryjeme utierkou a korpus necháme chladnúť približne 20 minút.
  5. Krém: Mascarpone vyšľaháme s cukrom, nastrúhanou citrónovou kôrou a citrónovou šťavou. V druhej mise vyšľaháme smotanu na šľahanie na šľahačku, ktorú pridáme do mascarpone zmesi a všľaháme na pomalých otáčkach.
  6. Vychladnutú piškótu potrieme 2/3 krému. Na krém rovnomerne poukladáme scedené mandarínky z kompótu. Opatrne zvinieme a roládu zabalíme do potravinárskej fólie. Necháme stuhnúť v chladničke približne 2 hodiny.
  7. Potom roládu potrieme zvyšným krémom a ozdobíme čerstvými mandarínkami.