Piškotová roláda s ľahkým krémom

Autor receptu: majsterka

túto roládu som piekla z dlhej chvíle

Suroviny

Postup

  1. vajíčka rozdelíme,bielka vyšľaháme na pevný sneh,postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor,pridáme vanilkový cukor a po jednom zapúšťame vaječné žltka,do hotovej peny zamiešame olej a preosiatu hladkú múku,cesto vylejeme na pečiaci papier a upečieme/180 C cca 10 min /Upečené cesto zatočíme do rolády ,vychladnuté rozprestrieme a môžeme jemne potrieť ovocným džemom podľa chuti.Naplníme pripraveným krémom /,časť krému necháme na potretie rolády a jej prípadné ozdobenie/a nacháme vychladnúť
  2. Krém pripravíme nasledovne:mascarpone vymiešame s práškovým cukrom tak aby sa lesklo,do vymiešaného pridáme rozpustenú,vychladnutú čokoládu ,vyšľahanú šľahačku a štipku mletej škorice