Piškotová roláda s ľahkým krémom

majsterka - bez fotkymajsterka, 20. februára 2010

túto roládu som piekla z dlhej chvíle

Suroviny

4 ks
4 pol.lyžica
1 ks
4 pol.lyžica
1 pol.lyžica
250 ml
100 g
150 g
na špic noža
100 g




Postup

  1. 1

    vajíčka rozdelíme,bielka vyšľaháme na pevný sneh,postupne po lyžiciach pridávame kryštálový cukor,pridáme vanilkový cukor a po jednom zapúšťame vaječné žltka,do hotovej peny zamiešame olej a preosiatu hladkú múku,cesto vylejeme na pečiaci papier a upečieme/180 C cca 10 min /Upečené cesto zatočíme do rolády ,vychladnuté rozprestrieme a môžeme jemne potrieť ovocným džemom podľa chuti.Naplníme pripraveným krémom /,časť krému necháme na potretie rolády a jej prípadné ozdobenie/a nacháme vychladnúť

  2. 2

    Krém pripravíme nasledovne:mascarpone vymiešame s práškovým cukrom tak aby sa lesklo,do vymiešaného pridáme rozpustenú,vychladnutú čokoládu ,vyšľahanú šľahačku a štipku mletej škorice

Diskusia k receptu

tilda
Dobre by bolo, keby sme vydeli aj fotku ako vyzerá táto roláda. Určite je výborna.
zdezda
Môžem miesto mascarpone použiť bánoveckú nátierku natural, je totiž dostupnejšia a zároveň podporím slovenské výrobky, však?
majsterka
myslím,že by to mohlo byť fajn a dobrá by mohla byť aj lučina - neochutená
jerica
presne tento recept mám aj ja ,je to skutočne rýchlo,a chutí výborne. Keď rozbalím roládu tak ju pokvapkám rumom,natriem džemom,krémom , zviniem , niekedy keď mám banány a nemá ich kto zjesť , tak ich tiež pridám , polejem polevou , roztopím 8dg máslo (rajo)pridám čokoládu na varenie a šup na roládu.
babidka
Mala som chut na nieco mernej narocne na pracu aj na suroviny a kedze som prave urobila domace mascarpone - tak som zvolila tuto roladu . Aj ked som spociatku vahala , ci neupiect piskotu podla mojho osvedceneho receptu - nakoniec som pouzila tvoj recept a musim uznat ...ze je najlepsia :-) Krem je tiez neskutocne dobry a tak som veeelmi spokojna . Dakujem za recept , urcite budem tuto roladu robievat castejsie . No a na ine rolady uz urcite pouzijem iba tuto piskotu .