Piškót, ktorý vždy vyjde (fotorecept)

Autor receptu: honestka

Aj ked su tu vacšinou skuseni kuchari, rozhodla som sa uverejnit "PISKOT" ktory zarucene vždy vyjde kazdemu aj menej skusenemu pekarikovi velmi dobre. Postup je velmi jednoduchy, iny ako pri tradičnom miesani piškotov, zato však usepch je zaručeny.

15 minút
príprava

Suroviny

Postup

  1. Najprv si vyšlahame tuhy sneh s tym, ze do bielok dame štipku soli, alebo možete použit kyselinu vinnu o ktorej pisala Sovka. Ked je šlahanie na vysokej otačke v tretine, prisypeme kryštalovy cukor. Prilejeme žltka a len zlahka prešlahame.
  2. Do pohara s mukou si zamiešame prašok do pečiva a tuto postupne pri malej rychlosti slahača prisypame. V polovičke pridame tiež postupne olej, hoci cesto je dost riedke, babovka je o to lahodnejšia. Namieso oleja sa može pouzit aj rozpustene maslo. Ked je vsetko premiešane, prisypeme orechy a cesto je hotove.
  3. Prelejeme do pripravenej formy (ja som použila babovkovu), ale kludne sa to može piect aj na plechu, ak chcete urobit cesto bez orechov -kludne- jeho štruktura sa velmi nezmeni a možete ho použit na všetky druhy piškotovych kolačov či torty, je velmi lahodne vlačne a krehke.
  4. Pečieme 25 minut pri teplote 160°C. Nechame vychladnut na mriežke a papame. Cheers a dobru chut!