Šľahačková torta

Písecká torta od Mirky (fotorecept)

Autor receptu: theflyingbaker

Torta podľa Mirky z Pečie celé Slovensko.* Robená na poslednú chvíľku po telefonáte od kolegu: "Ja som zabudol, že XY má zajtra narodeniny... Vedela by si niečo vyčarovať takto v hodine dvanástej?"

12
porcií
120 minút
príprava
25-30 minút
na 170 °C

Suroviny

Postup

  1. Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, stierkou zamiešame múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva. Pečieme v tortovej forme (priemer 24 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie, na 180 stupňov cca 25-30 minút.
  2. Vrch korpusu som zrezala tak, aby mal korpus na výšku cca 2,5 cm.
  3. Krém 1: Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem jahoda a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a krém nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
  4. Krém 2: Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem marhuľa a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
  5. Krém 3: Vyšľaháme smotanu s cukrom a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Časť krému si necháme na zdobenie. Dáme stuhnúť.
  6. Tortu ozdobíme jahodami, mletými orechmi a zvyšným šľahačkovým krémom.
  7. Vrstvenie: