Písecká torta od Mirky fotorecept
Torta podľa Mirky z Pečie celé Slovensko. Robená na poslednú
chvíľku po telefonáte od kolegu: "Ja som zabudol, že XY má zajtra
narodeniny... Zobraziť celý popisTorta podľa Mirky z Pečie celé Slovensko. Robená na poslednú
chvíľku po telefonáte od kolegu: "Ja som zabudol, že XY má zajtra
narodeniny... Vedela by si niečo vyčarovať takto v hodine dvanástej?"
Zdroj: Dobruchut.sk
porcií
príprava
na 170 °C
Suroviny
| Korpus: | |
| 4 ks |
|
| 100 g |
|
| 15 ml |
|
| 30 ml |
|
| 80 g |
|
| 20 g |
|
| 50 g mleté |
|
| 1 ČL |
|
| Krém 1: | |
| 400 ml (40 %) |
|
| 2 bal. |
|
| 300 g |
|
| 3 g |
|
| 50 ml |
|
| Krém 2: | |
| 400 ml (40 %) |
|
| 2 bal. |
|
| 300 g |
|
| 3 g |
|
| 50 ml |
|
| Krém 3: | |
| 400 ml (40 %) |
|
| 2 bal. |
|
| 9 g |
|
| 50 ml |
|
| Zdobenie: | |
|
|
|
| mleté |
|
Postup
-
1
Korpus: Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme olej, vodu, stierkou zamiešame múku, kakao, mleté orechy a prášok do pečiva. Pečieme v tortovej forme (priemer 24 cm), ktorej dno sme vystlali papierom na pečenie, na 180 stupňov cca 25-30 minút.
- 2
Vrch korpusu som zrezala tak, aby mal korpus na výšku cca 2,5 cm.
- 3
Krém 1: Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem jahoda a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a krém nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
- 4
Krém 2: Želatínu zalejeme vodou, necháme napučať. Vyšľaháme smotanu s cukrom, pridáme džem marhuľa a nakoniec rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Dáme stuhnúť.
- 5
Krém 3: Vyšľaháme smotanu s cukrom a rozpustenú želatínu. Dobre premiešame a nalejeme na korpus. Časť krému si necháme na zdobenie. Dáme stuhnúť.
- 6
Tortu ozdobíme jahodami, mletými orechmi a zvyšným šľahačkovým krémom.
- 7
Vrstvenie:
- 2









Ďakujem, si milá 😊
No veru, veľká škoda. Je to fajnota, svieža a lahodná.
Máš pravdu, je to celkom jednoduchá torta na prípravu. Len sa mi nezdá to množstvo želatíny v jahodovej a marhuľovej vrstve na to množstvo vody. Torta síce držala pokope, ale radšej by som bola, keby sú tie vrstvy pevnejšie a ostanú krásne hrany po reze. Ale zjedla sa za asi 7 minút. Nemala som veľmi čas to analyzovať 🤣
To sa necudujem:-)) veru, to je dosť málo v tých dvoch krémoch, aj ked to zahustí marmeláda.