Pirohy plnené syrom čedar

Autor receptu: honestka

Rozpisovat tento recept velmi nejdem, lebo urcite sa tu najde mnozstvo receptov, ktore by som ani nahodou nechcela porovnavat s nasou liptovskou bryndzou. Rokmi sme si vsak museli najst nahrady za vselico a aj ked pirohy robim aj na sladko, tento recept s kanadskym "Cheddar Cheese Old Fort" je nasim oblubenym.

15
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Vymiesime si cesto ktore nechame v chladnicke aspon 1 hodinu odpocivat. Cesto je velmi vlacne a dobre sa s nim pracuje aj pri valkani. Formickou na robenie pirôh si vykrojime kruzky.
  2. Pripravime plnku zmiesanim vsetkych prisad, cheddar nastruhame, zemiaky pretlacime a dochutime korenim.=== Naplnene pirohy dame na lanovu utierku ktora je posypana dobre mukou aby sa nelepsili pirohy nechame troska preschnut. Takto su hotove a pripravene na cerstve dalsie varenie. Ak ich robime do zasoby, (ja vzdy robim aspon zo 4 davok) tak ich dam na tacku v jednom rade a zamrazim potom dobre pekne oprasim z muky a dalej skladujem v ziplock sacku. (Ano, moje su dnes zamrazene) takze po vcerajsej sa prejedacke slavnostneho pohostenia ako najdene...
  3. Vo velkom hrnci si nechame zovriet vodu so solou a dame varit pirohy. Opatrne premiesame varechou, aby sa neprilepili na spodok hrnca. Ked voda znova zovrie a pirohy vyjdu na povrch- teplotu znizime a len velmi pomaly ich varime, aby sa nam plnka nevyvarila do vody a staci ak ich varime 6 minut.
  4. V palacinkari si opecieme nakrajanu cibulu, aby dostala karamelovu farbu a davame pozor, aby sa nepripiekla. Cibulu vyberieme na tanier a dalej si do placinkara vyberieme pirohy priamo z variacej sa vody a troska ich opecieme. Vyberieme na tanier posypeme cibulkou, a bud polejeme, alebo len pridame rozmiesanu kyslu smotanu s koprom a to v takom hojnom mnozstve, akomu sa ako paci. Pre mna cim viacej cibule, tym lepsie... Pirohy sa vsak mozu podavat aj len tak vybrate z vody bez opekania. Zapijame tym, co sa komu hodi. Cheers!