Piri-piri alebo Erős Pista papriková pasta (fotorecept)

Autor receptu: tassiedevil

Pikantná papriková pasta, pôvodne pripravená z "piri-piri" papričiek. Pokiaľ nemáme, môžeme nahradiť čili papričkami. Je to taká lepšia verzia "Erős Pista". Pre tých, ktorí obľubujú pikantné.... určite nesklame....

Suroviny

Postup

  1. červenú papriku grilujeme pod grilom úplne do čierna. Vložíme do igelitového sáčku alebo prikryjeme utierkou a necháme asi 10 min zapariť. Takto sa nám dá ľahko stiahnuť kožka z papriky. Nakrájame na malé kocky.
  2. čili papričky zbavíme semienok, pálivé žilky necháme...tiež nakrájame na jemno.
  3. Nakrájanú papriku, čili papričky a ostatné suroviny mixujeme za pomoci tyčového alebo len klasického mixéra. Vymixovanú pastu pretrieme cez sito. Recept píše, že hotová pasta sa môže uskladniť v pohárikoch, poliať trochou oleja a držať v chladničke. Takto vraj vydrží niekoľko mesiacov. Ja som to asi 10 min. sterilizoval.
  4. Pretretá cez sito