Piri-piri alebo Erős Pista papriková pasta (fotorecept)
Autor receptu: tassiedevil
Pikantná papriková pasta, pôvodne pripravená z "piri-piri" papričiek. Pokiaľ nemáme, môžeme nahradiť čili papričkami. Je to taká lepšia verzia "Erős Pista". Pre tých, ktorí obľubujú pikantné.... určite nesklame....
Postup
- červenú papriku grilujeme pod grilom úplne do čierna. Vložíme do igelitového sáčku alebo prikryjeme utierkou a necháme asi 10 min zapariť. Takto sa nám dá ľahko stiahnuť kožka z papriky. Nakrájame na malé kocky.
- čili papričky zbavíme semienok, pálivé žilky necháme...tiež nakrájame na jemno.
- Nakrájanú papriku, čili papričky a ostatné suroviny mixujeme za pomoci tyčového alebo len klasického mixéra. Vymixovanú pastu pretrieme cez sito. Recept píše, že hotová pasta sa môže uskladniť v pohárikoch, poliať trochou oleja a držať v chladničke. Takto vraj vydrží niekoľko mesiacov. Ja som to asi 10 min. sterilizoval.
- Pretretá cez sito