Pikantný syr s Hubertom fotorecept

patroveckypitrs - fotkapatroveckypitrs, 27. septembra 2016

Pokračovanie druhé, jedlo so sektom. Chuťovka k posedeniu pri pive, alebo víne.

5
porcií
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

400 g 40 %
100 ml Hubert
1 KL čerstvo mleté
4 strúčiky
2 KL
4 ks
5 lístkov
2 vetvičky čerstvé posekané
2 vetvičky čerstvý nasekaný
1 KL
30 g
2 PL rastlinný
3 PL




Postup

  1. 1

    Všetko si pripravíme, lebo to pôjde rýchlo. Na panvici roztopíme maslo s olejom. Na to dáme hrudu syra roztopiť. Ja som to robil v keramickej panvici, na tu sa nelepí sýr.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Keď bol sýr na polovicu roztopený, pridal som k nemu horčicu. Treba to neustále miešať, nech sa to pekne roztečie. A ešte nalejeme sekt. Ďalej miešame.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Bylinky som na začiatku pokrájal.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Po roztopení syra som pridal bylinky a zelené korenie. Pár krát premiešal.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    A dal do panvice rozbite vajcia a mletú papriku. Ešte osolíme. Miešal som a zároveň som pridal zemiakový škrob. Keď to zhustlo som panvicu dal preč zo sporáku.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    A sýr som nalial do studených a vodou obliatych nádob.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Dáme vychladnúť na 3 - 4 hodiny do chladu. Formy si sami zvolíme aké chceme mať tvary syra. No formy musia byť hladké, aby sa sýr na ne nenalepil. Po vyklopení vrch syra potrieme čili omáčkou, nech to má grády. Je to dobrá chuťovka. Dobrú chuť Vám želám.

    Pikantný syr s Hubertom (fotorecept) - obrázok 7

Diskusia k receptu

capko
Na môj veru aj toto by som si dal.
dvorka
Všetko čo je syrové ma oslovuje. Tento Tvoj recept je zaujímavý. Určite vyskúšam. Už len ten šampus mi chýba. Ale, čo nie je môže byť.
haji
Hmm, sýr s Hubertem, to by stálo za ochutnání!
aszabka
Dúfam, že to ide i bez sektu..ochutnám, keď urobím..vyzerá to veľmi žravo, vďaka za nápad :)
patroveckypitrs
Ďakujem za milé komentáre. Pre @Aszabka ale áno. To som chcel, len zužitkovať. No odporúčam tam niečo v tom množstve priliať, trebars vývar, alebo koňak.
izabella929
@patroveckypitrs , robila som sadlové rožky na šampanskom a boli chuťove vynikajúce..určite chutili i tvoje syry no a v kombinácii s chilli tak to muselo byť skutočne chutné.-)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia