Pikantný šalát z mladej zeleniny, divej ryže, s krevetami a avokádom

Autor receptu: redakcia

4
porcie

Postup

  1. Ryžu opláchneme pod studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Keď je skoro uvarená (al dente), tak ju scedíme a odložíme do misky.
  2. Očistíme mrkvu, papriku a cibuľu, poumývame zeleninu aj cuketu a nakrájame na rezančeky. Olivový olej si dáme na panvičku, zohrejeme, pridáme nakrájanú zeleninu aj s cibuľou, osolíme a restujeme asi 5 minút.
  3. Pridáme čili omáčku, uvarenú ryžu a dochutíme soľou. Necháme vychladnúť.
  4. Očistíme avokádo a roztlačíme ho v mažiari alebo veľkou lyžicou v miske. Pridáme soľ, olivový olej, šťavu z grepu a všetko spolu premiešame. Ak necítime grep, pridáme ešte grepovú šťavu, na chuti záleží.
  5. Krevety umyjeme (ak máme čerstvé krevety, odstránime črievko). Maslo dáme na panvičku. Na rozohriate pridáme krevety, osolíme a restujeme, kým nezružovejú. Pridáme biele víno, cesnak, petržlenovú vňať a podusíme.
  6. Všetko podávame vychladnuté. Najskôr naaranžujeme šalát, na to poukladáme krevety. Omáčku môžeme naservírovať zvlášť na tanieri, prípadne v omáčniku, alebo ňou môžeme krevety jednoducho preliať.