Pikantný šalát z mladej zeleniny, divej ryže, s krevetami a avokádom
Autor receptu: redakcia
Postup- Ryžu opláchneme pod studenou vodou a dáme variť do osolenej vody. Keď je skoro uvarená (al dente), tak ju scedíme a odložíme do misky.
- Očistíme mrkvu, papriku a cibuľu, poumývame zeleninu aj cuketu a nakrájame na rezančeky. Olivový olej si dáme na panvičku, zohrejeme, pridáme nakrájanú zeleninu aj s cibuľou, osolíme a restujeme asi 5 minút.
- Pridáme čili omáčku, uvarenú ryžu a dochutíme soľou. Necháme vychladnúť.
- Očistíme avokádo a roztlačíme ho v mažiari alebo veľkou lyžicou v miske. Pridáme soľ, olivový olej, šťavu z grepu a všetko spolu premiešame. Ak necítime grep, pridáme ešte grepovú šťavu, na chuti záleží.
- Krevety umyjeme (ak máme čerstvé krevety, odstránime črievko). Maslo dáme na panvičku. Na rozohriate pridáme krevety, osolíme a restujeme, kým nezružovejú. Pridáme biele víno, cesnak, petržlenovú vňať a podusíme.
- Všetko podávame vychladnuté. Najskôr naaranžujeme šalát, na to poukladáme krevety. Omáčku môžeme naservírovať zvlášť na tanieri, prípadne v omáčniku, alebo ňou môžeme krevety jednoducho preliať.
|