Pikantný brokolicový šalát s kuracím mäsom (fotorecept)

Autor receptu: patroveckypitrs

Mám rád zeleninu. No nie len samotnú, keď sa tam mihne kúsok mäsa, tak je to niečo pre mňa.

5
porcií
20 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Do hrnca som dal suroviny na nálev a nechal rozvariť. Potom som do vriaceho nálevu dal celú brokolicu a kuracie prsia krájané na tenšie. Brokolicu som po piatich minútach vytiahol a v sitku schladil pod studenou vodou. Mäso som nechal variť desať minút. Vytiahol a nechal ochladnúť. Vajcia si tiež uvaríme na tvrdo. Postupne som to krájal do misy. Brokolicu orezal ružičky. Hlúb orezal od kôry a čistý strúhal na strúhadle. Vajcia očistené pretlačil cez kruh na zemiaky. Salámu som krájal na hrubšie slíže. Cibuľu s paprikou pokrájal na drobno. Mäso na drobné kocky.
  2. Pretože mám rád pikantné tak som tam pridal na drobno krájané feferóny.
  3. Majonézu som zmiešal s bielym jogurtom 1:1 a dal na pripravené suroviny. Dobré pomiešal všetko spolu a dal do chladu postať na 2 - 3 hodiny. Najlepšie je to nechať cez noc postať.
  4. Na tanier som dal listý ľadového šalátu naň brokolicový šalát a paradajky k tomu. Nejaký chlieb, alebo pečivo a môžeme papať. Dobrú chuť aj Vám želám.