Pikantno-nasladlé kuracie mäso s cesnakovými zemiakmi (fotorecept)
Autor receptu: elixir
Dnes som mala chuť uvariť niečo z Nigellinej knihy. Málokedy mám všetko, čo na jej jedlá treba, hlavne keď varenie podľa jej receptov vopred neplánujem. Zostalo mi už len si ich prispôsobiť, s cieľom pripraviť kuracie mäso tak, ako sme ho ešte nejedli.
2 porcie |
15 minút príprava |
40 minút na 180 °C |
Postup
- Mäso: Kuracie prsia umyjeme, zboku ich stredom narežeme tak, aby sme ich úplne neprerezali. Ochutíme ich čiernym korením, paprikou a soľou. Nakrájanú cibuľu a cesnak dáme pražiť na PL masla.
- Opraženú zmes zmiešame so sušenými slivkami, petržlenom, 1 PL masla a škoricou. Naplníme ňou kuracie prsia.
- Dno zapekacej misy potrieme zvyšným maslom, dáme do nej kuracie prsia, podlejeme vodou (len na dno) a pečieme 40 minút na 180°C .
- Zemiaky a cesnak očistíme a prekrojíme na polovice. Zemiaky uvaríme v slanej vode. Cesnak poukladáme na dno zapekacej misy.
Uvarené zemiaky potom položíme naň, zľahka roztlačíme vidličkou, pokvapkáme olivovým olejom a dáme piecť na 15 minút ku kuraťu. - Keď sú kuracie prsia a zemiaky upečené, servírujeme, podľa nálady zdobíme. Mala som trošku času pokým sa všetko varilo/pieklo, tak som zdobila o život :)