Pikantné pagáčiky s oškvarkovou nátierkou (fotorecept)

Autor receptu: luss44

Robila som oškvarkovú pomazánku s pikantnou paprikovou pastou a akosi jej bolo veľa. Tak som si vymyslela, že ju použijem aj do pagáčikov ako náplň. Nápad to bol dobrý, lebo pagáčiky sú fajn pikantné, také trochu iné ako klasické oškvarkové.

50 minút
príprava
20 minút
na 200 °C

Postup

  1. Oškvarkovú pomazánku zatiaľ odložíme nabok. Z ostatných surovín si vypracujeme klasické kysnuté cesto, pridala som aj 2 ČL paprikovej pikantnej maďarskej pasty Erős Pista, cesto ostalo mierne oranžové s červenými bodkami :) Nechala som ho nakysnúť cca 30 min., potom som ho rozvaľkala a natrela oškvarkovou pomazánkou, potrela som ešte aj trochou uvedenej pasty. Oškvarkovú pomazánku robievam klasicky - oškvarky, postrúhané vajíčko, horčica, cibuľka nadrobno a už spomínaná pikantná pasta.
  2. Takže takto natreté cesto som preložila ako obálku, nechala 15 min.podkysnúť. Tento postup som opakovala ešte raz.
  3. Z rozvaľkaného cesta som vykrajovala pagáčiky, ukladala na vymastený plech. Kým sa rozohriala rúra, ešte trochu podkysli, potrela som ich vajíčkom a posypala sezamom.
  4. Šupla do rúry na 200°C a piekla cca 15-20 min. Niektoré a mi takto pokydali nabok, ale boli fajn chrumkavé a pikantné tak akurát :)