Pikantné lečo s cuketou s údenou paprikou na prírodno (fotorecept)
Autor receptu: pusta
Jednoduché, chutné, rýchle a dobré, ľahké, príjemne pikantné cuketové lečo na prírodno,
ktoré v horúčave osvieži a zasýti.
2 porcie |
25 minút príprava |
15 minút na 90 °C |
Postup- Umytú a osušenú cuketu som pokrájala na kolieska asi 2 - 3 mm silné, zelené papriky na polkolieska, asi 1 cm silné...
- ...paradajky ma mesiačiky, sušenú štipľavú papriku na jemno, cibuľu na kolieska, cesnak na plátky, petržlenovú vňať na hrubo a očistila som nové zemiaky,...
- ...na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, posekanú štipľavú papriku, čerstvo mleté čierne korenie, budú mať výraznejšiu chuť, cibuľu som osolila, skôr zmäkne,...
- ...ked bola cibuľa do sklovita, pridala som cesnak, krátko orestovala, kým sa pekne rozvoňal- asi 1 minútu,...
- ....pridala som domácu paradajkovú šťavu, orestovala,...
- ...pridala som obe papriky, nechala v tuku za stáleho miešania úplne rozpustiť,...
- ...pridala som pokrájané zelené papriky,...
- ...o chvíľu nasledovali pokrájané paradajky,...
- ...ked zeleninový základ čiastočne zmäkol, pridala som kolieska cukety, restovala som ešte asi 5 minút, zelenina má zostať aj s cuketami al dente, ...
- ...nepodlievala som vodou, zelenina pustí vody dosť a lečo bolo rýchlo hotové, zatiaľ sa uvarili nové zemiaky vo vriacej osolenej vode do mäkka,...
- ...podávala som horúce s novými zemiakmi a posypala som celé petržlenovou vňaťou, mne to chutilo samé o sebe, môžete podávať aj s krajcom čerstvého domáceho chleba alebo s čerstvým pečivom, pre mäsožravých môžete pridať dobrú pikantnú domácu údenú klobásu, ...
- ...ide o ľahké, rýchle a jednoduché letné cuketové lečo na prírodno, so zeleninkou upravenou na al dente, krásne vonia po cesnaku a údenej paprike, príjemne pikantné jedlo, ktoré v týchto horúčavách osvieži a zasýti.
|