Pikantné lečo s cuketou s údenou paprikou na prírodno (fotorecept)

Autor receptu: pusta

Jednoduché, chutné, rýchle a dobré, ľahké, príjemne pikantné cuketové lečo na prírodno, ktoré v horúčave osvieži a zasýti.

2
porcie
25 minút
príprava
15 minút
na 90 °C

Suroviny

Postup

  1. Umytú a osušenú cuketu som pokrájala na kolieska asi 2 - 3 mm silné, zelené papriky na polkolieska, asi 1 cm silné...
  2. ...paradajky ma mesiačiky, sušenú štipľavú papriku na jemno, cibuľu na kolieska, cesnak na plátky, petržlenovú vňať na hrubo a očistila som nové zemiaky,...
  3. ...na rozohriatom oleji som orestovala cibuľu, posekanú štipľavú papriku, čerstvo mleté čierne korenie, budú mať výraznejšiu chuť, cibuľu som osolila, skôr zmäkne,...
  4. ...ked bola cibuľa do sklovita, pridala som cesnak, krátko orestovala, kým sa pekne rozvoňal- asi 1 minútu,...
  5. ....pridala som domácu paradajkovú šťavu, orestovala,...
  6. ...pridala som obe papriky, nechala v tuku za stáleho miešania úplne rozpustiť,...
  7. ...pridala som pokrájané zelené papriky,...
  8. ...o chvíľu nasledovali pokrájané paradajky,...
  9. ...ked zeleninový základ čiastočne zmäkol, pridala som kolieska cukety, restovala som ešte asi 5 minút, zelenina má zostať aj s cuketami al dente, ...
  10. ...nepodlievala som vodou, zelenina pustí vody dosť a lečo bolo rýchlo hotové, zatiaľ sa uvarili nové zemiaky vo vriacej osolenej vode do mäkka,...
  11. ...podávala som horúce s novými zemiakmi a posypala som celé petržlenovou vňaťou, mne to chutilo samé o sebe, môžete podávať aj s krajcom čerstvého domáceho chleba alebo s čerstvým pečivom, pre mäsožravých môžete pridať dobrú pikantnú domácu údenú klobásu, ...
  12. ...ide o ľahké, rýchle a jednoduché letné cuketové lečo na prírodno, so zeleninkou upravenou na al dente, krásne vonia po cesnaku a údenej paprike, príjemne pikantné jedlo, ktoré v týchto horúčavách osvieži a zasýti.