Pikantné fašírky na stojato so strúhankovými zemiakmi a kvakou

Autor receptu: vybusna

Viem, ze kvaku na Slovensku skratka nekupime. Som z toho dost frustrovana, hlavne , ze sa v kazdom obchode valaju batati...Toto fakt nepochopim. Ja som objavila zdroj a tak mam tu kvaku viacmenej pravidelne a pouzivam ju v mojej kuchyni uz takmer castejsie, ako zemiaky. Je to zatial len par receptov, ale ak mate zaujem, tak niektore najdete tu http://chalupnikovi.com/recepty/?s=kvaka

4
porcie
30 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Maso vymiesame dokonale s vajcom, nasekanou cibulou a petrzlenovou vnatou. Ochutime solou, paprikou a ak chcete mozete dat aj lyzicku horcice, ja som nedavala. Vytapkame male ploche fasirky a zlahka ich obalime v struhanke….pokial nechcete, tak ich nemusite obalovat, ja ich nabuduce nebudem. Ta struhanka mi tam prisla uplne zbytocna.
  2. Cibulu ocistime a nakrajame ju na kolieska. Pekac vytrieme maslom a vysypeme struhankou. Pozdlz celeho pekaca do radu kladieme kolieska cibule a nastojato fasirky. Snazime sa aby boli tesne vedla seba. Tento postup som zvolila preto, aby som usetrila miesto na pekaci a mala ho dostatok na prilohu. Zemiaky a kvaku ocistime a nakrajame na hranolky a zemiaky na plocho, aby mali co najvacsiu reznu plochu. Poukladame ich vedla seba na pekac. Posolime, posypeme vlockami a rascou. Vysypany pekac struhankou je dolezity, pretoze pecenim sa zemiaky specu s tou struhankou a budu krasne chrumkave. Nakoniec vsetko este zvrchu pokropime olejom.
  3. Dame piect do vyhriatej rury na 200 stupnov. Pravdupovediac, ako som ten pekac vlozila do rury, tak som v ten moment nan zabudla a spomenula som si tak po 65 minutach. Je mozne zeby stacilo aj menej, ale vsetko bolo v poriacku aj po tom case co som ho piekla.
  4. Tym, ze som zabudla na to pecenie, tak som neustriehla vypek a ten sa uplne vypiekol. Urobila som preto k masu jogurtovy dressing (jogur+cesnak+bylinky+sol+korenie+limetova stava).