Pikantné bryndzové sushi rolky

Autor receptu: redakcia

Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom.
Viac si prečítate v tomto článku: Aj Bratislava už má svoju sushi rolku

5 roliek
porcií

Suroviny

Postup

  1. Uvarenú bielu guľatozrnnú ryžu zmiešame s octom na sushi. Slaninu nakrájame na malé kúsky (cca 1 x 3 cm). Tie následne opekáme na panvici bez oleja, až kým slanina nepustí tuk.
  2. Feferónku nakrájame nadrobno a dôkladne zmiešame s bryndzou. Pažítku nakrájame na 1 cm kúsky.
  3. Na bambusovú podložku (makisu) položíme riasu nori lesklou stranou nadol. Navlhčenými rukami vyplnímu riasu ryžou, vynecháme len cca 2 cm pás v hornej časti riasy. Dávame pozor, aby sme nedali príliš veľa ryže. Ryžu jemne popritláčame. Netreba tlačiť veľmi, uvarené ryžové zrnká sa nesmú rozpučiť. Na ryžu poukladáme slaninu a bryndzu ochutenú feferónkou. Pridáme dostatočné množstvo pažítky a nakoniec všetko pevne zrolujeme. Krájame navlhčeným nožom pílkovitým pohybom, aby sa rolka pri krájaní nezdeformovala. Keďže bryndza má pomerne silnú chuť, stačí podávať s veľmi malým množstvom sójovej omáčky.