Pikantné bryndzové sushi rolky

J. E. Jun Shimmi
veľvyslanec Japonska v SR, 12. novembra 2016
Pikantné bryndzové sushi rolky
Foto: Andrea Červenková

Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom.
Viac si prečítate v tomto článku: Aj Bratislava už má svoju Zobraziť celý popis
Recept bol vytvorený v spolupráci s japonským šéfkuchárom pánom Kazuhitom Kawahirom.
Viac si prečítate v tomto článku: Aj Bratislava už má svoju sushi rolku

5 roliek
porcií

Suroviny

5 plátkov
1000 g (vhodná na sushi)
100 ml
250 g
60 g
1 ks
30 g




Postup

  1. 1

    Uvarenú bielu guľatozrnnú ryžu zmiešame s octom na sushi. Slaninu nakrájame na malé kúsky (cca 1 x 3 cm). Tie následne opekáme na panvici bez oleja, až kým slanina nepustí tuk.

  2. 2

    Feferónku nakrájame nadrobno a dôkladne zmiešame s bryndzou. Pažítku nakrájame na 1 cm kúsky.

  3. 3

    Na bambusovú podložku (makisu) položíme riasu nori lesklou stranou nadol. Navlhčenými rukami vyplnímu riasu ryžou, vynecháme len cca 2 cm pás v hornej časti riasy. Dávame pozor, aby sme nedali príliš veľa ryže. Ryžu jemne popritláčame. Netreba tlačiť veľmi, uvarené ryžové zrnká sa nesmú rozpučiť. Na ryžu poukladáme slaninu a bryndzu ochutenú feferónkou. Pridáme dostatočné množstvo pažítky a nakoniec všetko pevne zrolujeme. Krájame navlhčeným nožom pílkovitým pohybom, aby sa rolka pri krájaní nezdeformovala. Keďže bryndza má pomerne silnú chuť, stačí podávať s veľmi malým množstvom sójovej omáčky.

Diskusia k receptu

igel
Tak to mozu v Japonsku robit halusky s tofu a tuniakom. Tradicne jedla sa prznit nemaju. Aj ked je pan velvyslanec.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia