Pikantné bravčové závitky s klobásou (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Dostala som úžasné jelenie klobásy a uvažovala som kam všade by som ich mohla zakomponovať tak som dnes zasa trošku improvizovala a vznikli tieto voňavé závitky...

6-8
porcií
20 minút
príprava
70 minút
na 200 °C

Postup

  1. Pripravíme si suroviny. Mäso nakrájame na rezne, naklepeme. Ja som dnes mala bravčové stehno, ale doporučujem krkovičku - preto som ju aj uviedla v rozpise - je šťavnatejšia.
  2. V miske si pripravíme najemno nakrájanú cibuľu, nastrúhaný cesnak, horčicu, štipľavú paprikovú pastu, soľ a čerstvo namleté čierne korenie.
  3. ...zmiešame do kompaktnej masy
  4. ...potrieme ňou naklepané rezne
  5. Klobásy som rozkrojila na tri časti - klobásu som zakrútila do potretého mäsa
  6. ...jemne ich previazala niťou
  7. ...naukladáme na plech, či ako v mojom prípade do jenskej misy. Pomedzi závitky som naukladala odrezky mäsa a kolieska zo zvyšku klobásy. Podlejeme vodou, prikryjeme alobalom a dáme piecť.
  8. ...na začiatku pečiem cca 10 minút pri maximálnom výkone, potom stiahnem rúru na 200°C a pečiem pomaly 60 minút, uprostred pečenia závitky obrátim. Keď sú mäkké, tak odokryjem a sprudka cca 5 min pri výkone 250°C dopečiem ... nesmierna vôňa, skvelá chuť - pre tých čo majú radi pikantné :)