Rybacia polievka
Rybacia polievka

Pikantná polievka z kapra fotorecept

František Košuda
šéfkuchár Wellness Hotela Patince****, 7. septembra 2018
Pikantná polievka z kapra (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie
70-100 minút
príprava

Suroviny

1–1,5 kg očistený
400 g
200 g
200 g
150 g
20 g
2 ks
2 strúčiky




Postup

  1. 1

    Papriku a paradajky nakrájame na menšie kúsky. Cibuľu posekáme nadrobno.

    Pikantná polievka z kapra (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Cibuľu opražíme na rozohriatej masti dozlatista. Pridáme papriku a paradajky. Necháme restovať, potom stiahneme zo sporáka, posypeme mletou paprikou a premiešame.

    Pikantná polievka z kapra (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Pridáme očistené mäso z kapra, pričom filety bez kosti necháme na záver. Osolíme, popražíme, pridáme feferónky, cesnak a podlejeme vodou. Varíme 1–1,5 hodiny na miernom plameni. Po dovarení celú polievku aj mäso prepasírujeme, prípadne dochutíme.

  4. 4

    Filety kapra, ktoré sme si nechali na záver, osolíme a vložíme do horúceho halászlé.

    Pikantná polievka z kapra (fotorecept) - obrázok 4

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia