Pikantná červená kapusta

Autor receptu: 2010

Kamarat volal ze donesie pekingsku kacku ktora sa tradicne je s dusenou cinskou zeleninou a ryzou .Ale podla mna nie je nic lepsie ako cervena kapusta, ale nasa europska verzia by mi moc nepasovala tak som s pomocou googlu vytvoril europsko secuansku verziu pikantnej kapusty a s tymi cinskymi slizami co su ako fettucciny to bolo super.

15 minút
príprava
70 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Aj ked mam velmi rad tradicnu slovensku ale dakedy sa mi zda 'mdla"a podla mna sa nehodi k azijskej kacke. Tak som spravil taku fuziu ktora vyuzila sladko kyslu chut ,europskej kapusty( ale ocot a vino som pouzil cinske) a koreniny ako rasca boli nahradene secuanskym korenim a plus susenymi chilli dodat okrem kyslosti aj pikantnost.
  2. Na horucom oleji som najprv chvilu oprazil secuanske korenie ( kdo chce moze este aj podrvit ).Pridal som na drobno nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak a pokracoval v restovani. Cervenej kapuste som vykrojil hlub a nakrajal na jemne sliziky a pridal a dusil zakryte cca 15 minut.
  3. V miske si zmiesame ryzove vino, ryzovy ocot, sojovu omacku a podrveny palmovy cukor ( ma prijemnu karamelovu chut).Pridame do kapusty , tiez pridame susene cele chilli, podlejeme vodou podla potreby a dusime do makka , alebo ako komu chuti.Nasa bola ako beton a hodina nestacila, Tesne pred koncom pridame na drobno nakrajanu cesnakovu pazitku a premiesame.
  4. Servirovali sme este prizdobene na sliziky nakrajanou kozkou oprazenou na oskvarky. Cinskymi plochymi slizami poliatymi vypekom a cesnakou pazitkou. PS:Kacku nespominam aj ked je chudsia ako slovenska ale pekinska je tiez vyborna, tu je zvyk velkym sekacom naporcovat na male kusky aby sa dalo nabrat palickami.