Pikantná červená kapusta
Autor receptu: 2010
Kamarat volal ze donesie pekingsku kacku ktora sa tradicne je s dusenou cinskou zeleninou
a ryzou .Ale podla mna nie je nic lepsie ako cervena kapusta, ale nasa europska verzia by mi
moc nepasovala tak som s pomocou googlu vytvoril europsko secuansku verziu pikantnej
kapusty a s tymi cinskymi slizami co su ako fettucciny to bolo super.
15 minút príprava |
70 minút tepelná úprava |
Postup
- Aj ked mam velmi rad tradicnu slovensku ale dakedy sa mi zda 'mdla"a podla mna sa nehodi k azijskej kacke.
Tak som spravil taku fuziu ktora vyuzila sladko kyslu chut ,europskej kapusty( ale ocot a vino som pouzil cinske) a koreniny ako rasca boli nahradene secuanskym korenim a plus susenymi chilli dodat okrem kyslosti aj pikantnost.
- Na horucom oleji som najprv chvilu oprazil secuanske korenie ( kdo chce moze este aj podrvit ).Pridal som na drobno nakrajanu cibulu, zazvor a cesnak a pokracoval v restovani.
Cervenej kapuste som vykrojil hlub a nakrajal na jemne sliziky a pridal a dusil zakryte cca 15 minut.
- V miske si zmiesame ryzove vino, ryzovy ocot, sojovu omacku a podrveny palmovy cukor ( ma prijemnu karamelovu chut).Pridame do kapusty , tiez pridame susene cele chilli, podlejeme vodou podla potreby a dusime do makka , alebo ako komu chuti.Nasa bola ako beton a hodina nestacila,
Tesne pred koncom pridame na drobno nakrajanu cesnakovu pazitku a premiesame.
- Servirovali sme este prizdobene na sliziky nakrajanou kozkou oprazenou na oskvarky.
Cinskymi plochymi slizami poliatymi vypekom a cesnakou pazitkou.
PS:Kacku nespominam aj ked je chudsia ako slovenska ale pekinska je tiez vyborna, tu je zvyk velkym sekacom naporcovat na male kusky aby sa dalo nabrat palickami.