Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept)
Autor receptu: eviana
Niečo pre milovníkov chilli a v tomto ročnom období aj ideálne na "vypálenie bacilov" :)
Postup
- ...pripravíme si suroviny - počas pracovného procesu mi brnkli do nôty ešte cibuľa a "srdiečko" - vnútro zelenej časti póru, plus soľ a korenie samozrejme
- ...camembert nakrájame na kocky (nakrájala som si polovicu - polkruh - camembertu na plátky cca 2 mm hrubé, prekrojila po dĺžke na polovicu a potom som krájala na cca 2 mm široké pásiky), chilli papričku aj so zrniečkami celú na malé kúsky, pór a cibuľu tiež na kúsky. Cibuľu posolíme, aby trošku zmäkla.
- ...do misy si dáme 3 plátky zmäknutého masla - cca 50 g
- ...pridáme nasekané suroviny
- ...zmiešame s maslom
- ...pridáme jogurt a majonézu, mleté čierne korenie
- ...všetko spolu zmiešame do kompaktnej hmoty - kto má rád jemné nátierky môže rozmixovat ponorným mixérom, ale ja som chcela, aby bola takáto rustikálna.
Dúfam, že Vám bude chutiť tak ako nám :)