Pikantná camembertová nátierka s chilli a jogurtom (fotorecept)

Autor receptu: eviana

Niečo pre milovníkov chilli a v tomto ročnom období aj ideálne na "vypálenie bacilov" :)

4
porcie
10 minút
príprava

Postup

  1. ...pripravíme si suroviny - počas pracovného procesu mi brnkli do nôty ešte cibuľa a "srdiečko" - vnútro zelenej časti póru, plus soľ a korenie samozrejme
  2. ...camembert nakrájame na kocky (nakrájala som si polovicu - polkruh - camembertu na plátky cca 2 mm hrubé, prekrojila po dĺžke na polovicu a potom som krájala na cca 2 mm široké pásiky), chilli papričku aj so zrniečkami celú na malé kúsky, pór a cibuľu tiež na kúsky. Cibuľu posolíme, aby trošku zmäkla.
  3. ...do misy si dáme 3 plátky zmäknutého masla - cca 50 g
  4. ...pridáme nasekané suroviny
  5. ...zmiešame s maslom
  6. ...pridáme jogurt a majonézu, mleté čierne korenie
  7. ...všetko spolu zmiešame do kompaktnej hmoty - kto má rád jemné nátierky môže rozmixovat ponorným mixérom, ale ja som chcela, aby bola takáto rustikálna. Dúfam, že Vám bude chutiť tak ako nám :)