Zeleninová nátierka

Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept)

Autor receptu: gordonko

Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa rozhodli, že aj my si spravíme. Recept, ktorý sme k tomu dostali, som si trochu upravil.

45 minút
príprava
180 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Potrebné suroviny - cibuľa červená, aby bola lepšia farba, inak je to jedno.
  2. Zeleninu rozkrájame, vyčistíme papriky - feferónky som dal aj s jadierkami, rozkrojené rajčiny potom nestriekali pri mletí... Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku - mixér by to rozsekal na kašu.
  3. Do pomletej zmesi pridáme vegetu, soľ, cukor, ocot , premiešame a varíme v hrnci s dvojitým dnom, aby nám to nepriháralo. Za občasného miešania varíme 2 hodiny. Potom pridáme 1 dcl oleja a varíme ďalšiu hodinu - teraz už miešame skoro nepretržite, lebo zmes je hustejšia a prskance z hrnca by nás popálili na rukách.
  4. Po troch hodinách sa nám vyvarili 2/3 tekutiny a zostala jemne hustá zmes, ktorú dáme do čistých pohárov a uzatvoríme viečkami.
  5. Poháre otočíme hore dnom a zabalíme do deky... A máme hotovo.
  6. DOBRÚ CHUŤ