Zeleninová nátierka
Pikant - paprikovo-paradajkový krém s červenou cibuľou (fotorecept)
Autor receptu: gordonko
Dostali sme za pohárik pikantu a tak sme sa rozhodli, že aj my si spravíme. Recept, ktorý sme k tomu dostali, som
si trochu upravil.
45 minút príprava |
180 minút tepelná úprava |
Postup
- Potrebné suroviny - cibuľa červená, aby bola lepšia farba, inak je to jedno.
- Zeleninu rozkrájame, vyčistíme papriky - feferónky som dal aj s jadierkami, rozkrojené rajčiny potom nestriekali pri mletí... Zeleninu pomelieme na mäsovom mlynčeku - mixér by to rozsekal na kašu.
- Do pomletej zmesi pridáme vegetu, soľ, cukor, ocot , premiešame a varíme v hrnci s dvojitým dnom, aby nám to nepriháralo. Za občasného miešania varíme 2 hodiny. Potom pridáme 1 dcl oleja a varíme ďalšiu hodinu - teraz už miešame skoro nepretržite, lebo zmes je hustejšia a prskance z hrnca by nás popálili na rukách.
- Po troch hodinách sa nám vyvarili 2/3 tekutiny a zostala jemne hustá zmes, ktorú dáme do čistých pohárov a uzatvoríme viečkami.
- Poháre otočíme hore dnom a zabalíme do deky... A máme hotovo.
- DOBRÚ CHUŤ