Pigi tea rum, a cukor és a citron

Autor receptu: stefanm

Tento recept mám od priateľa Isztvana zo Szátorljauhély (Nové Mesto pod Šiatrom) s ktorým som sa zoznámil v "osvetovom zariadení" (v krčme) v Muránskej Hute (predmestie dedinky Predná Hora) keď som tadiaľ prechádzal na svojich potúlkach za krásami a atrakciami Slovenska.Je treba dbať na dodržanie množstva a na kvalitu použitých surovín.

5 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Vo vode luhujeme sáčok čaju priblížne 1apol minúty,pridáme rum,cukor a citrón,zamiešame a po miernom vychladnutí pijeme kým nám nestúpne do hlavy pocit blaha.Na hodinku-dva prerušíme a pijeme potom ďalej už koľko vládzeme. Pozor na vedľajšie účinky po vytriezvení.Prejavujú sa výraznou nevoľnosťou až zvracaním,totálnym kolotočom v hlave a trasením celého tela.Po nadmernom použití môže nastať aj doživotný odpor ku konzumácií rumu!!! Prikladám aj mnou komerčne upravené foto ktoré som z reklamných dôvodov nepoužil v úvodnej fotografii.
  2. Tento recept pridávam aby bola súťaž o minivysávač veselšia a atraktívnejšia.