Piešťanský zákusok fotorecept

jackJack, 40 ročná žena, Košice, 11. novembra 2017 10:24
Ďalšie jej recepty »

Piešťanský zákusok (fotorecept)Foto: jack

Tento zákusok som nerobila hádam aj 100 rokov:-) Na druhý deň je mäkkučký a veľmi chutný. Hodí sa aj na Vianoce a hlavne, ide tam iba 1 vajíčko:-)

7-10 min
na 180 °C

Suroviny

Cesto:
1/2 kg
250 g
150 g
1 ks
1/2 bal.
3 PL
1 dkg
Plnka:
600 ml
6 PL
6 PL
150 g
150 g
Poleva:
Tip na Vianoce: Kúpte si prvú knihu s receptami z Varecha.sk

Postup prípravy

  1. 1

    Použila som plech z rozmermi 25×37 cm. Ale kľudne môžte použiť aj trošku menší. Ja som nemala.

  2. 2

    Múku si preosejeme. Pridáme nastrúhanú zmäknutú Heru, cukor, prášok do pečiva, vajce a v mlieku rozpustené droždie.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Cesto dobre vypracujeme do hladka a rozdelíme ho na 4 rovnaké časti.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Každý diel osobitne vyvaľkáme rovno na pečiacom papieri. Vaľká sa veľmi dobre. Keď sa bude lepiť na valček, tak len trošku pomúčime. Upečieme do ružova každý zvlášť.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    PLNKA: V studenom mlieku rozmiešame múku. Uvaríme hustú kašičku. Necháme vychladnúť.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Kryštálový cukor upálime na karamel. Pomaly miešame, aby nám neprihorel.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    Karamel pomaly vlievame do vychladnutej kaše. Rýchlo miešame. Pozor, aby nám karamel neprskol na ruku!

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    Vznikne nám takáto karamelová kašička. Necháme vychladnúť.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    Zmäknuté maslo vymiešame s práškovým cukrom.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    Do vyšľahaného masla pomaly pridávame vychladnutú karamelovú kašu. Vyšľaháme.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    Karamelový krém rozdelíme na 3 rovnakè časti. Jednu menšiu naberačku si necháme na vrchný plát.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    Upečené a vychladnuté pláty naplníme krémom. Dáme stuhnúť do chladničky.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 12
  13. 13

    Polejeme rozpustenou čokoládou. Krájame na druhý deň. Pláty si môžte upiecť aj tri. Budú trošku hrubšie a zákusok bude vyšší. Dávno som robila aj tak.

    Piešťanský zákusok (fotorecept) - obrázok 13
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist